Afbeelding

WRZV zaalvoetbal: drie teams aan kop in hoofdklasse op maandag

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE - In de WRZV-zaalvoetbalcompetitie kennen Steigerbouwers KPS (op woensdag) en Gebroeders Postma (op maandag) de beste start in de hoogste klassen. De steigerbouwers van KPS klopten het ervaren Dozend/Krijtje in een spannende wedstrijd met 4-3. De Gebroeders Postma (combi van Postma Totaaltechniek en PSTM Automatisering) schoten flink uit de slof en boekten een 10-1 zege op Bola-Lah! Satu.

De Gebroeders Postma nemen samen met Bafana Bafana en Stip Entertainment de leiding in de hoogste klasse van de maandagavond. Het zijn de enige teams met een honderd procentscore na twee duels. Stip won met 11-4 van Kletsen & Proeven en Bafana was met 7-5 te sterk voor HubTo. Diaspora wist ook haar eerste duel dit seizoen te winnen. HANZ werd met 7-3 verslagen. Tabonon Sportschool won verassend met 9-2 van Bola-Lah!.

Een mooie ouderwetse zaalvoetbalkraker op de late woensdagavond was te zien tussen de teams van Belgische Keizer 2 en titelverdediger Vastgoed Dalfsen. De Belg wist de leiding te nemen in de wedstrijd, maar zag toch het gehavende Vastgoed langszij komen. In de laatste seconde was het nogmaals raak voor Vastgoed. De Belgische Keizer 2 oogde in de slotfase onrustig en werkte alle ongecontroleerd weg en moest een bitter pil slikken toen Vastgoed de bal kon binnenlopen nadat de keeper van de Belg een hoge bal niet goed wist te verwerken.

Het duel tussen New York Pizza en FC Hummel ging er heftig aan toe en de twee fanatieke teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd gedurende de gehele wedstrijd. Helaas vierde het fysieke spel de boventoon en bleven teveel overtredingen onbestraft, wat ten koste ging van het zaalvoetbal. Onder aanvoering van Marc van der Vegte wist FC Hummel toch weer afstand te nemen (6-5) en was het FC Hummel-keeper Jorn Jansen die vanaf eigen helft het duel met 7-5 in het slot wist te gooien.

Tom Poortman was niet echt blij met de nederlaag. “We spelen goed maar onze keeper (Tom Poortman zelf, red) liet er vijf door zijn benen gaan. Ik moet echt op zoek naar een keeper die houdbare ballen er gewoon uit weet te houden”, aldus Poortman. Captain Koen van der Veen van Europanel had een goede avond na een knappe 6-3 zege op Bordeaux Groen. “Je gelooft het bijna niet, maar het is echt waar. We hebben met 6-3 gewonnen. Ik was zelf ook verbaasd”, zei Van der Veen.

In de 1e klasse C deed Jan Groen goede zaken door knap met 6-2 te winnen van Le Gong. Ook Poppe Advocatuur pakte drie punten door Admiraal Steakhouse met 6-2 te verslaan. Neptunes’12 was met 8-3 te sterk voor Salverda Bouw 1 en zvv Pruts won met 4-0 van Kameroen. Verder was Keijl Flevo Holland met 10-1 te sterk voor Topcareerz.

De All Stars namen ook alleen de leiding in de 2e klasse B na een 7-2 zege op Wilco’s Ultimate Team. De zege was o.a. te danken aan goed keeperswerk van Mike ter Wiele van de All Stars.

Nieuwkomer LPB’17 blijft het goed doen in de 1e klasse A op de maandag. Het team met oud profs Kjelvik-SVI werd met liefst 9-2 verslagen. LPB’17 gaat alleen aan kop met 12 punten uit 4. De Old Stars volgen op drie punten na een 8-3 zege op Ballin. De Belgische Keizer 1 deelden de punten met Present na een 5-5 gelijkspel en VIPS wist Cycloon Zwolle met 7-3 te verslaan. Verder kreeg Exact met 14-4 een behoorlijk pak op de broek van FC Auto Siero.

De volgende competitieronde vindt plaats op maandag 2 en woensdag 4 oktober in de WRZV-hallen. Wedstrijden starten om 18.30 uur. Ook speelt WRZV Zwolle uitkomend in de KNVB hoofdklasse woensdag 4 oktober thuis tegen FV United Enschede. De wedstrijd begint om 20.30 uur.

Jeugd van 10 tot en met 16 jaar kan zich inschrijven voor de WRZV-zaalvoetbalacademie op de vrijdagavond. Voor informatie mail naar jeugd@wrzvzaalvoetbal.nl.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 9 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50