Afbeelding

Zwolsche Boys van 'helemaal niets' naar iets in blessuretijd

Sport

ZWOLLE - Zwolsche Boys heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Olympia '28 in de derde klasse C.

Na een van Boys- kant onthutsend zwakke eerste helft en een zeer vermakelijke tweede helft staat er 2-2 op het scorebord. Roy Super kopt diep in blessuretijd de 2-2 tegen de touwen.

Zwolsche Boys begint goed aan de tweede helft en komt door een prima uitgespeelde aanval op voorsprong. Bas de Man wipt de bal beheerst over de keeper.

Olympia zet vervolgens aan en dringt de Boys steeds verder naar achteren zonder heel gevaarlijk te worden. Door een schitterende, onhoudbare knal uit de tweede lijn wordt het gelijk en slecht verdedigen geeft Erik van der Kolk de kans 1-2 binnen te koppen. De meegereisde Olympia-fans gaan uit hun dak. 'Helemaal niets, helemaal niets', zingt eentje licht hysterisch.

Dat 'helemaal niets' wordt toch nog iets als Super uit een vrije trap van Lodewijk de Vries -zijn tweede assist- bij de tweede paal raak kopt met een beheerst boogballetje in de verre hoek.

Winst ZAC

Rivaal en buurman ZAC boekte de eerste zege van dit seizoen door in Rouveen met 2-3 te winnen. Lex Heimerikx maakte alle Zwolse goals.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59