Afbeelding
Richard Tennekes (archief)

Van Emst begint sterk aan Winter Jeugd Circuit KNLTB

Sport

HILVERSUM - Sarah van Emst is afgelopen weekeinde als derde geëindigd in de eerste wedstrijd van het Winter Jeugd Circuit, een serie indoortoernooien voor de beste jeugdspelers van Nederland.

In het Tulip Tenniscentrum te Hilversum haalde de Zwolse tennisster de halve finales in het meisjesenkelspel 13-14 jaar. De als eerste geplaatste Anouk Koevermans was daarin met 6-2, 7-5 te sterk voor de als vijfde geplaatste Van Emst, die begon met tennissen bij TC '91 in Stadshagen.

Van Emst, net dertien jaar geworden, won de strijd om de derde plaats van Isis van den Broek. Dat was een zwaar bevochten overwinning: 6-7 (6), 6-2, 6-4.

De spelers die de beste resultaten behalen in het A-circuit plaatsen zich voor het afsluitende Masterstoernooi, dat plaatsvindt op 3 en 4 december in Hilversum.

Het circuit is volgens een piramide opgebouwd en bestaat uit een A- en een B-circuit. Het B-circuit reist het land door langs Meppel, Best, Zoetermeer, Hilversum, Hoofddorp, Doorn, Alphen aan den Rijn en Den Haag. Het A-circuit en de Masters worden gespeeld in het Tulip Tenniscenter in Hilversum.

In het weekeinde van 25 en 26 november komt Van Emst weer in actie in Hilversum.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 15 uur geleden