Afbeelding
Tennekes

Van Emst vertegenwoordigt Nederland in landentoernooi

Sport

ZWOLLE – De Zwolse Sarah van Emst is vertrokken naar Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland, om daar komend weekeinde (2 tot en met 4 februari) namens Nederland mee te doen aan de Tennis Europe Winter Cups, een indoor-landentoernooi voor junioren.

De beste drie tenniss(t)ers in de leeftijdscategorieën -12, -14 en -16 jaar zijn door de KNLTB geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen. De dertienjarige Van Emst vormt samen met Florentine Dekkers en Anouk Koevermans het team tot en met veertien jaar. De ervaren tennistrainer Ad Luttikhuis reist namens de KNLTB mee als begeleider/team captain.

Nederland zit in een groep met Wit Rusland, Estland, Finland, Noorwegen, Frankrijk, Letland en Rusland. Er wordt een knockout-systeem gehanteerd, dus twee overwinningen zijn genoeg om een finaleplaats af te dwingen. De twee finalisten gaan door naar de finaleronde op 16-18 februari. In totaal 34 landen strijden dit weekeinde in Minsk, Rakovnik (Tsjechië), Pecs (Hongarije) en Kiev (Oekraïne) om acht finaleplaatsen.

Er is ook een zomervariant van dit toernooi. Daarin kunnen de finalisten tickets verdienen voor de (mondiale) Junior Davis en Fed Cup.

Van Emst is niet de eerste Zwolse die aan dit toernooi meedoet. Wisse Jonker, net als Van Emst begonnen bij TC '91 Stadshagen, vertegenwoordigde Nederland twee jaar geleden in het team tot en met zestien jaar. Jonker is onlangs vertrokken naar de VS om daar college-tennis te spelen.