Hanieh Kamran vijftien jaar geleden bij de opening van Tabonon.
Hanieh Kamran vijftien jaar geleden bij de opening van Tabonon.

Tabonon viert vijftienjarig bestaan in Dieze-Oost

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Vechtsportschool Tabonon Kickboksen & MMA viert zaterdagmiddag haar vijftienjarig bestaan. Waar de sportschool begon als een club meiden en een kickbokstrainer, is deze trainer tegenwoordig de eigenaresse van de succesvolle vechtsportschool met drie locaties en bijna 1200 leden. En dat wordt gevierd op zaterdag 30 juni bij Tabonon Dieze-Oost.

Het vijftienjarig jubileum wordt overdag gevierd in en bij Tabonon Dieze-Oost. Na het openingswoord neemt onder andere wethouder sport René de Heer het woord. Ook zullen wereldkampioenen kickboksen Martin van Emmen en Sarah Debaieb aan het woord komen. Waar het ontstaan van Tabonon alles met Van Emmen te maken heeft, begon Debaiebs kickbokscarrière bij Tabonon. Zij blikken met alle (oud)-leden terug op vijftien jaar Tabonon.

Overdag kan de jeugd zich vermaken op het springkussen, zich laten schminken of lasergamen in een van de zalenvan de sportschool. Voor de volwassen leden wordt er ’s avonds een groot feest gehouden in Stadscafé Blij.

Vijftien jaar Tabonon
In 2003, op haar negentiende, begon eigenaresse Hanieh Kamran met Tabonon. “Op dat moment was het mijn grote droom om met professionele mensen kwaliteit te leveren aan andere mensen. Het allerbelangrijkste daarin zijn mijn visie en mijn normen en waarden. Mijn visie is gebaseerd op vier principes. Dit zijn dé kernpunten waar ik voor sta. En dus waar Tabonon voor staat.”

Deze kernpunten zijn veiligheid, een goede sfeer, kwaliteit en professionaliteit. En deze punten zijn in de afgelopen jaren belangrijke redenen voor mond-tot-mondreclame waardoor het bedrijf hard is gegroeid. Zo bleek recent uit een enquête onder de leden, die door ruim 200 personen werd ingevuld, dat vooral de goede sfeer en kwalitatieve trainingen redenen zijn om bij Tabonon te trainen. Tabonon is dan ook uitgegroeid tot meer dan een sportschool:

Trots

Er zijn inmiddels drie locaties (in Zwolle en Raalte), bijna 1200 leden, 55 medewerkers, een breed pakket aan sporten (kickboksen, MMA, grappling, boksen, yoga, personal- en krachttraining), een in-house fysiotherapeut, masseur en drie psychomotorisch therapeuten. “Als ik kijk wat er de afgelopen 15 jaar allemaal is gebeurd, wat we met het hele Tabonon-team hebben bereikt, dan ben ik echt enorm trots”, aldus Kamran.

Iedereen is welkom om zaterdag tussen 13:00 en 16:00 uur langs te komen bij Tabonon Diezerpoort aan de Floresstraat 2 te Zwolle om het jubileum mee te vieren.