Afbeelding

Zwollenaar Max kreeg heel weinig goede handen in finale ONK Poker

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Zwollenaren Teun Bakker en Max La Faille hebben niet de finaletafel gehaald op de Open Nederlandse Kampioenschappen poker in Ermelo, waar 194 spelers het zaterdag tegen elkaar opnamen. Deze 194 spelers hadden zich gekwalificeerd in een speelveld van 9000 deelnemers.

“Omdat het toernooi alleen om de eer gaat willen we spelers, die over veel talent beschikken, de kans geven mooie internationale toernooien te spelen. Spelers worden gescout en aan de hand van hun spel uitgenodigd om lid te worden van Team ONK Poker.” aldus organisator Mathijs Jonkers.

De 23-jarige Max had meer van verwacht van zijn eerste finale. Hij moest vroegtijdig afhaken. "Ja heel jammer, maar volgend jaar weer een kans", zegt hij overtuigend. "Misschien had ik minder voorzichtig moeten spelen. Maar ik ben een mooie ervaring rijker en volgend jaar sta ik er weer." Max twijfelt er niet aan dat hij dan de finale weer haalt. In dat geval zal hij een andere tactiek hanteren. "Ik wilde met voorzichtig spelen eerst verdubbelen, maar ik kreeg heel weinig goede handen. Aas-boer tot Aas-Aas heb ik geen één keer gehad. Misschien had ik wat meer moeten spelen. Op een gegeven moment zijn de 'blinds' zo hoog en moet je een keer een gokje wagen", aldus de Zwollenaar die nog maar drie jaar serieus speelt, en dan vooral online. Met 'live' spelen had hij nog heel weinig ervaring. Dat hij er aanleg voor heeft blijkt dit jaar. Naast de finale van de ONK speelt hij ook nog de landelijke finale van pokeren.nl.

"Ik vind het gewoon heel leuk om te doen", zegt de ambitieuze Max, die een studie toegepaste biologie wil gaan beginnen, maar stiekem hoopt op een loopbaan als pokerprof. "Als ik nog iets beter word, kan ik er misschien mijn geld mee gaan verdienen. Dat lijkt me wel heel tof. Maar het is wel verstandig om een studie achter de hand te hebben."

Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 4 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 5 uur geleden