Afbeelding
Tennekes (archief)

Sarah van Emst komt net tekort voor finale NJK

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Sarah van Emst heeft op de Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK) in Hilversum de halve finales bereikt bij de meisjes tot en met veertien jaar. De Zwolse, trainend bij de tennisschool van Tjerk Bogtstra in Doorn en op het CSE, bood de latere kampioene Florentine Dekkers heel goed partij.

Sarah won vier wedstrijden overtuigend met in totaal slechts veertien games verlies, voordat ze bij de laatste vier na een spannende wedstrijd moest buigen voor Florentine. Het werd 6-2, 4-6, 6-3 na twee uren en een kwartier tennis. In de beslissende set gaf ze een 3-1 voorsprong uit handen. "Ik had ook nog kansen op 4-1", zegt Sarah. "Ik maakte wel wat foutjes, werd wat vermoeid enzo", noemt ze als oorzaak van de ommekeer die haar een finaleplaats kostte. Dekkers won in de finale vervolgens vrij eenvoudig won van Anouk Koevermans (dochter van Davis Cup-held Mark).

Van Emst had zichzelf logischerwijs goede kansen toegedicht in de finale. "Ik had er kunnen staan en dan had ik ook kunnen winnen." Toch kijkt ze positief terug op de titelstrijd, die werd gespeeld op de gravelbanen van tennisverenigin Tulip in Hilversum. "Ik baalde eerst heel erg, maar later dacht ik wel 'ik heb een goede wedstrijd gespeeld'", aldus Sarah in de auto op weg naar Spanje. Het is tijd voor vakantie. "Ik ben het tennis niet zat, maar ik vind het wel fijn dat ik even een paar weken niet hoef te tennissen."

Van Emst, die begon met tennis bij TC '91 in Stadshagen, verloor eerder dit jaar op de NOJK (overdekt) al in de tweede ronde, maar speelde zich de afgelopen weken weer in vorm om te pieken op de NJK. De Zwolse was voor de NJK de nummer vier van Nederland op de ranglijst voor meisjes tot en met veertien jaar.