PEC Zwolle-Heracles (Flemming)
PEC Zwolle-Heracles (Flemming) Hans Smit

Gelegenheidsspits Zian Flemming maakt het niet uit op welke positie hij speelt

· leestijd 1 minuut Sport

(door Jeroen Kuiper)

ZWOLLE - Opeens staat hij daar in de punt van de aanval. Zian Flemming is in zijn eerste maanden in Zwolse dienst vooral een nummer tien, maar tegen Heracles Almelo mag hij als spits zijn opwachting maken. Flemming doet het niet onverdienstelijk als aanspeelpunt, maar hij baalt van de remise tegen Heracles (1-1). "We hebben hier twee punten laten liggen."

Amsterdammer Flemming (20) mag zich na het duel in de mixed zone verheugen op veel belangstelling. Twee cameraploegen en flink wat schrijvende journalisten zijn benieuwd naar zijn verhaal. “Dat belooft nog wat voor als ik scoor”, lacht Flemming. De bij Ajax opgeleide voetballer maakt een prima indruk op de plek in de voorhoede. Bij Jong Ajax en in de jeugd heeft hij er al eens gespeeld. “Ik begon vooral als controlerende of aanvallende middenvelder en was ook regelmatig centrale verdediger. Toen ik tweedejaars A was en bij Jong Ajax heb ik regelmatig als spits gespeeld. Het maakt me niet zoveel uit op welke positie ik speel”, stelt Flemming. In zijn eerste maanden in de eredivisie maakt Flemming regelmatig zijn opwachting, al pendelt hij nog tussen basis en bank. “Maar als je mij van tevoren had verteld dat ik zoveel zou spelen, dan had ik daar direct voor getekend.”

Zijn prestaties zijn, logisch bij een jonge voetballer, nog wat wisselend. Als invaller doet hij van zich spreken in het uitduel bij AZ, als hij voor de belangrijke 2-2 zorgt. Vorige week begint hij tegen Feyenoord (3-0 verlies) in de basis, maar wordt hij na drie kwartier uit zijn lijden verlost.

Met Clint Leemans weer fit en Gustavo Hamer en Rick Dekker als controlerend blok heeft trainer John van ’t Schip voldoende middenvelders om Flemming door te schuiven tegen Heracles. De spits is vrij balvast en weet ook regelmatig gevaar te stichten voor het doel. Hij krijgt een aantal prima kansen, maar een doelpunt maken lukt niet. Bij de grootste kans, vlak voor rust, ligt dat vooral aan Heracles-keeper Janis Blaswich. De goalie redt miraculeus op een inzet van Flemming van dichtbij. “Die zou ik moeten terugkijken, volgens mij deed ik daar alles goed. Jammer dat-ie er niet in ging.”

Op dat moment kijkt PEC al tegen een achterstand aan na de openingstreffer van Adrián Dalmau. Zwolle is in dat eerste bedrijf na een goede start ver teruggevallen. In de tweede helft doet PEC het een stuk beter. Flemming staat met een dieptepass op Kingsley Ehizibue aan de basis van de 1-1, die Mike van Duinen binnenschiet. Veel verder komt de Zwolse formatie niet, ondanks de prima mogelijkheden vooral na rust. “Zonde, we hadden hier kunnen winnen.” PEC blijft steken op elf punten uit tien duels.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 13 uur geleden