Hans Kan

Handbaldames Travelbags/HV Zwolle beleefden superthriller tegen nummer twee Lettele

Zondag 9 december stond de wedstrijd tegen Lettele Dames 1 op het programma, en dit beloofde een spannende wedstrijd te gaan worden. Dit omdat de dames van Lettele op de tweede plek van de poule staan en nog niet veel verlies uit handen hadden gegeven. Ondanks dit waren de dames van Zwolle gebrand om de punten thuis te houden.

Toen het startsignaal klonk, liet het team uit Lettele al snel hun kwaliteiten zien en wisten ze al snel met 0-3 voor te komen. Maar hier hadden de Zwolse dames een antwoord op en herpakte zich met een gelijkspel van 4-4. Vanaf hier ging het geleidelijk op tot 7-7, waarna de dames uit Zwolle een voorsprong van 3 punten wisten te pakken met goede en wisselende aanvallen. De voorsprong van 3 punten werd voor kort naar rust nog vastgehouden, maar Lettele wist het nog spannend te maken. Uiteindelijk gingen de dames de rust in met een voorsprong van 18-17.

Na de rust herpakte Zwolle zich weer en liepen snel weer uit tot 24-20. Door goed verdedigend werk en een sterk keepende Lisa van der Velde, kwam Lettele in het begin van de tweede helft moeilijk tot scoren. De nummer 7 van Lettele werd uitgedekt, hierdoor kreeg nummer 13 meer ruimte en kon ze goed tot scoren komen. Ze kwamen terug tot een stand van 31-31. Gelukkig hield Zwolle het hoofd koel en speelden ze in de laatste 38 seconden Cherise Berghorst vrij op de cirkel, die vervolgens koelbloedig scoorde. Lettele probeerde nog één keer om gelijk te maken, maar de dekking stond als een huis! Eindstand 32-31.

De dames willen alle supporters bedanken! Volgende week wordt de laatste wedstrijd van dit jaar om 19.00 uur uit bij ESCA gespeeld. Ze hopen wederom op alle support!