Afbeelding

Uit alle zalen wordt iets weg getrokken voor Zwolse Turnkampioenschappen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Drie jaren geleden verhuisden de Zwolse Turnkampioenschappen van sporthal Zwolle-Zuid naar Het Anker, maar ook in die sporthal is het behelpen met de ruimte en de toestellen.

Het is inmiddels geen geheim meer dat meerdere gymnastiekverenigingen snakken naar een nieuw onderkomen en reikhalzend uitkijken naar de bouw van het nieuwe sportcomplex, met turnhal, naast het PEC Zwolle-stadion. Voor de Zwolse Turnkampioenschappen, die zaterdag voor de vijftiende keer plaatsvonden, zou het ook een uitkomst zijn.

“Een zaal waar alle toestellen staan, heb je niet in Zwolle. Dus het is behelpen. De brug komt bijvoorbeeld uit Zwolle-Zuid. Uit alle zalen wordt iets weg getrokken”, zegt Jacqueline Gerner van Kwiek en Lenig. Zij maakt al jaren onderdeel uit van de organisatie. Vorig jaar was haar vereniging er echter niet bij. Het is dit jaar voor het eerst in lange tijd dat zowel Kwiek en Lenig, Sparta, Hercules als Avanti van de partij zijn op het jaarlijkse turnfeestje. Met 325 deelnemers, verdeeld over vijf groepen, is de zaal goed gevuld.

“Dit is het beste alternatief. Maar hier is niemand blij mee”, zegt Gerner wijzend naar de drie aaneengesloten matten die als 'tumblingbaan' dienst doen voor het onderdeel vloer. “Het is net niet lang genoeg voor een serie van drie sprongen. Normaal gesproken moet het eigenlijk ook een vierkant zijn, maar daar is hier geen ruimte voor.”

Kwiek en Lenig traint nu met de selectiegroep in de CALO, maar loopt daar ernstig tegen de beperkingen op. "We kunnen niet uitbreiden omdat het ons aan toestellen ontbreekt. Het leek vorig jaar de goede kant op te gaan met de bouw van de sporthal, maar het ligt het nu weer een beetje op zijn gat. Heel erg jammer", vindt Gerner.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59