Scholten redt de eer voor ZAC tegen PEC Zwolle

ZWOLLE - Wat Dalfsen en Hattem niet lukte, scoren tegen PEC Zwolle, is ZAC wel gelukt. Aanvoerder Okke Scholten redde vanaf elf meter de eer in de jubileumwedstrijd ter ere van het 125-jarug bestaan.

Ook die andere doelstelling, PEC onder de tien houden, werd behaald op het sportpark Jo van Marle. Het werd 'slechts' 1-7 voor de profclub, die eerder in de voorbereiding met 0-8 en 0-11 van respectievelijk Hattem en Dalfsen had gewonnen.

ZAC, afgelopen seizoen kampioen geworden en gepromoveerd naar de tweede klasse, hield het 25 minuten vol tegen PEC, dat in Zian Flemming de grote aanjager had. De aanvaller scoorde drie keer in de eerste helft en is net als vorig seizoen de 'Koning van de voorbereiding'. Eliano Reijnders maakte tussendoor de 0-3.

Na een kwartier in de tweede helft scoorde Jan Quispel de 0-5 waarna Reinders en Lennart Thy de stand naar 0-7 tilden. Zeven minuten voor tijd kwam het moment van ZAC, dat hiervoor één keer de doelman had getest met een lekkere pegel van Joey Groen.

Scholten drong door tot in het strafschopgebied, werd neergehaald en ging zelf achter de bal staan. "Ik ben ook de vaste nemer", aldus Scholten, die de bal keurig in de hoek plaatste. "Een penalty is altijd wel spannend, maar super leuk natuurlijk dat je hier scoort."

Scholten is blij met hoe ZAC voor de dag kwam. "We wilden het onder de tien houden, maar niet alleen maar inzakken. We konden ook wel gas geven omdat we twee keer met elf verschillende spelers speelden. Als je kijkt naar de andere amateurclubs hebben we het goed gedaan."

Omdat ZAC het fysiek goed vol hield, liep de score in de tweede helft helemaal niet zo ver op. "Veel jongens hebben voor zichzelf getraind", weet Scholten, die al eens eerder tegen PEC had gespeeld. "Vijf, zes jaar geleden bij het afscheid van Knoops. Toen werd het 13-0 dus we hebben het nu een stuk beter gedaan haha."

ZAC begint op 15 augustus aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59