Caleb Rahajaan is net te laat
Caleb Rahajaan is net te laat Pedro Sluiter

'Zuur dat we zo laag staan, maar het gaat ook om wedstrijdmentaliteit'

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Het spel van IFC Zwolle/FTS Transport & Logistics is bij vlagen een lust voor het oog, maar met slechts zeven punten en een één-na-laatste plaats in de eerste divisie gaan de Zwolse zaalvoetballers niet lekker de winterstop in.

Met een 5-7 nederlaag tegen concurrent Scagha '66 sluit de ploeg die vorig seizoen kampioen werd in de topklasse 2019 af. Op hekkensluiter ONR na heeft IFC Zwolle nu alle tegenstanders in de eerste divisie A gehad. "We zijn, buiten Marlene om, door niemand weggespeeld. Het is wel zuur dat we dan zo laag staan. Maar aan de andere kant: het gaat ook om wedstrijdmentaliteit. Dat is beslissend. Tegenstanders geven nooit op. Dat moeten we ook niet doen. We moeten wat meer een over mijn lijk-mentaliteit krijgen" zegt Yassine Assa, die een nare smaak over houdt aan de laatste wedstrijd, die IFC onnodig verliest in het Landstede Sportcentrum.

“Van de zeven goals geven we er vijf weg”, sipt de voetballer en medeoprichter van het team. “Zij zetten met z'n allen druk. In plaats van de bal naar voren te verplaatsen, proberen we er voetballend uit te komen”, schetst Assa het probleem waar de pleintjesvoetballers dit seizoen wel vaker tegenaan lopen. Van de vele overtredingen die de tegenstander nodig heeft, kan IFC ook niet profiteren. In de eerste helft gaan twee tien meter-trappen er niet in. Jeffrey de Nooijer raakt de lat en het schot van Caleb Rahajaan wordt gekeerd door de keeper.

Een gebrek aan zakelijkheid, zowel bij het uitverdedigen als bij het benutten van kansen, is wat IFC Zwolle opbreekt. "We moeten effectiever worden. Cliché, maar het is wel zo. Zakelijker worden, ook met wedstrijden over de streep trekken", aldus Assa, die hoopt dat er tijdens de winterstop een paar keer getraind kan worden op wedstrijdsituaties zoals het uitverdedigen onder druk en het met vliegende keep spelen op het moment dat alles op de aanval wordt gegooid om nog een resultaat te halen.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 2 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden