Pelle Clement was goed voor de 0-2.
Pelle Clement was goed voor de 0-2. Pedro Sluiter

PEC Zwolle richt zich op in Venlo

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - PEC Zwolle maakte het zichzelf ontzettend lastig door de vele kansen op een derde treffer te missen, maar nam uit Venlo wel de zo vurig gewenste drie punten mee.

De 1-2 winst was niet meer dan strikt noodzakelijk gezien de penibele situatie in de eredivisie, waarin PEC concurrent VVV passeerde door de winst. Hoewel het na de aansluitingstreffer van VVV nog een kwartier billenknijpen was voor trainer John Stegeman boekte zijn ploeg een dik verdiende zege. Een zege die veel hoger had moeten uitvallen, ware het niet dat Vito van Crooy (lat), Lennart Thy (lat) Gustavo Hamer, Dean Huiberts en Dennis Johnsen kansen lieten liggen. Johnsen was na 67 minuten in de ploeg gekomen voor Mike van Duinen, die voor het eerst dit seizoen (na zijn gebroken middenvoetsbeentje) in de basis startte.

PEC kwam na na elf minuten op voorsprong in De Koel, waar Kenneth Paal zijn terugkeer uit de ziekenboeg vierde met een fraaie treffer. Na goed werd van Lennart Thy knalde de linksback de bal in de kruising. De diepgaande middenvelder Pelle Clement maakte na 24 minuten de 0-2 na een sublieme pass van centrale verdediger Thomas Lam.

KNVB Beker

De wedstrijd in Venlo was het begin van een zuidelijk drieluik. Dinsdag vanaf 20.45 uur speelt het in Sittard tegen Fortuna voor een plek in de derde ronde van de KNVB Beker. De ploeg overnacht daarna in die omgeving. Zaterdag is PSV in Eindhoven de tegenstander in de laatste wedstrijd voor de winterstop.