Afbeelding

Travelbags/HV Zwolle handbalmannen namen revanche op de gasten uit Heeten/Schalkhaar

· leestijd 1 minuut Sport

Zondag 8 maart 2020 kwamen de heren van Heeten op bezoek in Zwolle. De Zwolse heren hadden slechte herinneringen overgehouden aan de uitwedstrijd, waarbij ze een enorme achterstand in het begin niet meer goed konden maken. Dit keer zou het anders moeten en zouden de heren van Travelbags/HV Zwolle koste wat kost de punten thuis houden. Kortom, het beloofde een mooie wedstrijd te worden.

Het bericht voor de wedstrijd was erg duidelijk. De vorige keer was de wedstrijd al verloren in de eerste 10 minuten, dit keer moest er vanaf minuut 1 gevochten worden! Er werden nog wat specifieke aanwijzingen gegeven betreft de verdediging en toen was het tijd om te vlammen!

Vanaf minuut 1 bleek dat Zwolle zijn lesje wel geleerd had en werd er hard voor elkaar gewerkt in de verdediging. Aanvallend werd er ook zorgvuldiger gespeeld. Onder leiding van topscorer Sjouke Attema en Eiko Saathoff, die deze wedstrijd vanuit het midden opereerde, wisten de Zwollenaren een aantal mooie aanvallen uit te spelen. Heeten wist het echter wel spannend te houden en de ruststand was 11-8 in het voordeel van Zwolle.

In de rust werd gezegd dat er sterk begonnen was, maar dat er nog een aantal dingen mis gingen. In de aanval moest er beter geluisterd worden naar de middenman. In de tweede helft bleef Zwolle sterk verdedigen en liep het langzaam maar zeker steeds verder uit. Hoekspeler Lesley Rigter gooide er een paar venijnige draaiballetjes in en de keepers waren ook lekker op stoom. De wedstrijd eindigde met 26-20 in het voordeel van Zwolle!