Finale van de ONK Poker
Finale van de ONK Poker

Pokerkampioenschap van Zwolle gaat online door

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Het Pokerkampioenschap van Zwolle is vanwege de coronamaatregelen omgedoopt tot het Online Pokerkampioenschap van Zwolle en gaat in die vorm door op de eerder afgesproken datum, vrijdag 17 april.

Iedereen kan zich via de website aanmelden voor het toernooi dat om 19.30 uur van start gaat. Meedoen kan voor €7,50, waarvan €1,- per deelnemer naar De Enk gaat. In De Enk, het wijkcentrum van Assendorp, zou het toernooi plaatsvinden voordat de coronacrisis daar een streep door zette. ''De horeca is voor ons altijd al een belangrijke partner geweest. Omdat zij het nu erg moeilijk krijgen door de sluitingen, hebben we besloten om één euro per deelnemer aan de speellocatie te doneren'', zegt Mathijs Jonkers namens de organisatie.

De winnaar van de voorronde mag een jaar lang de titel ‘Pokerkampioen van Zwolle’ dragen en krijgt bovendien een mooie beker opgestuurd. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. De organisatie loopt daar rond om spelers te scouten die met Team ONK Poker aan (inter)nationale toernooien kunnen meedoen.

Niet alleen de winnaar plaatst zich voor de landelijke finale. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel spelers zich direct kwalificeren voor de finale en hoeveel doorgaan naar de halve finales. Inschrijven kan via: Pokerkampioenschap van Zwolle. Op de inschrijfpagina staat verdere uitleg over hoe je via een pokerapp mee kunt doen aan het online kampioenschap.

RECTIFICATIE: In dit bericht staat het inmiddels correct, maar in een eerdere versie stond nog dat spelers tijdens de landelijke finale de kans krijgen een sponsorcontract te verdienen. De organisatie hecht er veel waarde aan om duidelijk te maken dat dit niet het geval is. "Het Open Nederlands Kampioenschap Poker is een amateur pokerkampioenschap en draait puur en alleen om de eer. Een sponsorcontract kan dan ook niet verdiend worden. Het ONK Poker is naast het organiseren van het kampioenschap continue op zoek naar ambassadeurs voor het kampioenschap. In het verleden zijn diverse mensen al gesponsord en ambassadeur van het kampioenschap geworden. Een sponsordeal maakt het voor deze spelers mogelijk om internationale LIVE pokertoernooien te spelen en zo door te breken in het internationale pokercircuit", aldus het redactieteam van ONK Poker.