WVF won in de voorbereiding op dit seizoen het Berend Elzerman-toernooi
WVF won in de voorbereiding op dit seizoen het Berend Elzerman-toernooi Dik Leusink

WVF wil de plek van eersteklasser DFS

Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – WVF hoopt via een omweg die de KNVB heeft aangelegd alsnog een plekje in de eerste klasse te bemachtigen. De Zwolse tweedeklasser had dit verzoek al ingediend voordat de voetbalbond naar buiten kwam met het nieuws dat clubs kunnen aangeven of ze komend seizoen een niveau hoger of lager willen voetballen.

Omdat DFS Opheusden wegvalt uit de oostelijke eerste klasse D komt er een plek vrij die naar alle waarschijnlijkheid door WVF of De Merino's wordt ingenomen. Beide ploegen hadden aangegeven hier oren naar te hebben nadat duidelijk werd dat er een plek vrij was gekomen. WVF is koploper van 2H en De Merino's van 2G. De verschillen in 2G zijn echter een stuk kleiner dan in 2H, waar WVF acht punten los staat van nummer twee Hulzense Boys. In 2G staat de top vier binnen drie punten van elkaar.

“Ik ben benieuwd welke criteria de KNVB hanteert. Het is aannemelijk dat het tussen WVF en De Merino's gaat, maar ik kan niet bij de KNVB achter de schermen kijken", zegt Roy Dusink namens WVF. Volgens het bestuurslid van de technische commissie was het een unaniem besluit om het verzoek in te dienen. "Ja, want normaal gesproken waren we kampioen geworden."

De voetbalbond geeft na 1 juni duidelijkheid over het opvullen van de opengevallen plaatsen.