Uitreiking 2019: vrouwen EDON met topscorer Erica de Bok (derde van links).
Uitreiking 2019: vrouwen EDON met topscorer Erica de Bok (derde van links). Pedro Sluiter

Salverda Trofee volgt KNVB-lijn; geen prijzen

· leestijd 1 minuut Sport

SALVERDA TROFEE

Voor het eerst in dertien seizoenen wordt er geen Salverda Trofee uitgereikt. De organisatie van de Zwolse topscorerscompetitie volgt daarmee de KNVB-lijn waarbij de competities als niet gespeeld worden beschouwd. Vette pech voor Youp Kok, die bij de mannen een straatlengte voorsprong had. Bij de vrouwen lag de strijd nog volledig open met zes speelsters binnen twee punten van elkaar.

“Er zijn momenteel andere zaken die de volle aandacht verdienen. De gezondheid van de mensen dient voorop te staan”, aldus directeur Arjan Berends van Salverda Bouw, die alle getroffen mensen sterkte wenst. De Salverda Trofee wordt georganiseerd door Weekblad De Swollenaer en Salverda Bouw. Volgend seizoen wordt de strijd om de speler met de meeste doelpunten en het team met de minste tegengoals weer opgepakt. Bekijk op Facebook.com/salverdatrofeezwolle de laatste tussenstanden.

Waar Kok een voorsprong van veertien punten had op Berkum-aanvaller en oud-ploeggenoot Johnsen Bacuna, lag de strijd bij de vrouwen nog volledig open. Celine van Velsen van Berkum ging aan de leiding met 24 punten (twaalf goals) op de voet gevolgd door tweevoudig winnaar Erica de Bok (EDON), Lianne de Ruiter (WVF), Alieke Kale (SVO VVZ), Jonne Ekkel (Berkum) en Lotte Bos (SVI).

In de strijd om de minste tegengoals ging WVF (vorig seizoen winnaar met 26 tegentreffers) aan de leiding met 18 tegentreffers gevolgd door SVI met 20 tegendoelpunten. Bij de vrouwen stond Berkum met slechts 11 tegengoals bovenaan. De koploper in de eerste klasse had 2 tegendoelpunten minder dan vierdeklasser SV Zwolle.

 Youp Kok