Afbeelding

Zwolse Grachtenrace gaat dit jaar niet door

Sport

SLOEPROEIEN

De Volvo Zwolse Grachtenrace, die op 20 juni zou plaatsvinden, gaat dit jaar vanwege corona niet door.

Om deelnemers en de partijen die de sloeproeiwedstrijd door de Zwolse grachten mede mogelijk maken duidelijkheid te verschaffen, wilde de organisatie niet langer wachten met een besluit. “Wij vinden goed kunnen trainen voor een wedstrijd en de gezondheid van alle roeiers en bezoekers bovenaan staan. Wij hopen jullie volgend jaar natuurlijk weer te verwelkomen op onze mooie locatie bij Brasserie de Hofvlietvilla in Zwolle op zaterdag 19 juni 2021 voor weer een mooi spektakel", aldus stichting de Zwolse Grachtenrace. In maart nam zij al het zekere voor het onzekere door de inschrijving van 20 maart te annuleren.

De Zwolse Grachtenrace begon in 2009 als Peperbusrace en groeide uit tot een alom gewaardeerd evenement met de laatste jaren zo’n zeventig teams en zeshonderd deelnemers aan de start. De benodigde combinatie van stuurmanskunst, voor het draaien en keren in de Zwolse grachten, en kracht, voor het ‘knallen’ op de Zwartewaterallee, maakt de race tot één van de meest geliefde op de nationale sloeproeikalender.

Het is de vraag of later dit jaar de zwemmers wel de Zwolse grachten induiken. Op zaterdag 20 augustus staat de zevende editie van City Swim Zwolle op het programma.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30