Marscha van der Hoop
Marscha van der Hoop

Komst van vijf nieuwelingen moet vertrek van sterkhouders compenseren bij Sparta

Sport

KORFBAL

Sparta heeft vijf nieuwe spelers aangetrokken voor het volgende seizoen. Tegenover het vertrek van sterkhouders Pim Steenbergen en Anique Steenbergen uit de basisploeg staat de komst van Matthijs Bastiaan, Esther Hamberg, Marscha van der Hoop, Barbara Pruik en Rick den Otter.

Bastiaan en Hamberg komen over DOS Kampen, dat in de overgangsklasse speelt op zowel het veld als in de zaal. Van der Hoop maakt de stap van asv Dronten (overgangsklasse). Pruik verhuist van Wezep, waar ze speelde voor tweedeklasser Rood Wit, naar Zwolle en Den Otter speelde voor overgangsklasser De Meeuwen.

De Meeuwen zit met Sparta in de overgangsklasse op het veld. In de zaal maakte Sparta haar debuut in de hoofdklasse en daarin wist het zich knap te handhaven. De competitie werd afgebroken met nog één duel te gaan waarna de tussenstand als eindstand werd gehanteerd. De tweede helft van de veldcompetitie werd er door de KNKV uit gegooid en het veldseizoen als niet gespeeld beschouwd.

Na de zomer begint Sparta dus in de overgangsklasse op het veld en daarna mag het zich opmaken voor een tweede seizoen in de hoofdklasse.

 Esther Hamberg en Matthijs Bastiaan komen over van DOS Kampen
 Barbara Pruik