Afbeelding

Bestuur Be Quick '28 na twee jaren weer voltallig

· leestijd 2 minuten Sport

AMATEURVOETBAL

Be Quick '28 heeft na twee jaren weer een voltallig bestuur. Met het aanstellen van Martin Veldwijk, Jur Oosterhof, Helko van Leusen en Jos Eikenaar is het bestuur uitgebreid van drie naar zeven mensen. "Door de onderbezetting was het vooral een kwestie van de bal hooghouden, maar nu het bestuur weer op volle sterkte is, kunnen we weer gaan bouwen", aldus voorzitter Alex van de Vosse.

Met Jan Pap als secretaris, Jan de Gunst als penningmeester en Alex van de Vosse als voorzitter was het bestuur al lange tijd onderbezet. Hierdoor lukte het slechts om de hoognodige zaken te regelen. “Als Be Quick hebben we een naam hoog te houden, maar je merkte gewoon dat we die positie dreigden te verliezen omdat we niet genoeg menskracht hadden om hier structureel aan te werken.” Hierover leefden ook zorgen bij een aantal leden. Gelukkig was er een aantal betrokken mensen in het jeugdbestuur en andere commissies, die naast hun eigen taken, bereid waren een extra handje toe te steken. “Zonder hen was het niet gelukt. Ik ben hen hier dan ook dankbaar voor”, zegt Van de Vosse.

De vier nieuwe bestuursleden hebben een verleden als voetballer bij de club. Bovendien zijn ze allemaal actief geweest als vrijwilliger. Voorzitter Van de Vosse: “We hebben nu al een aantal keer samen vergaderd en ik merk dat er een nieuwe energie heerst in het bestuur. Geweldig om te ervaren.”

Voorstelrondje

Het eerste lid dat toetreedt tot het bestuur is Martin Veldwijk. Hij maakte al eerder deel uit van het hoofdbestuur en gaat de portefeuille voetbalzaken oppakken. Op voetbaltechnisch gebied kan de vereniging binnen meerdere geledingen een ‘boost’ gebruiken, maar Veldwijk gaat zich - samen met Gerard van Moorst die als hoofd opleidingen aan de slag gaat - primair richten op de jeugd. “Be Quick’28 moet weer toonaangevend worden qua jeugdopleiding. Het doel is om ieder jaar meerdere spelers uit de eigen jeugd in te passen in de eerste elftallen bij zowel de dames als de heren”, aldus Veldwijk.

Jur Oosterhof is de tweede die toetreedt tot het bestuur. Recent was Oosterhof vooral actief als grensrechter en teammanager van heren 1 en was hij verantwoordelijk voor het trainingsschema. Oosterhof gaat zich vanuit het bestuur richten op de portefeuille Accommodatie & Veiligheid. “De belangrijkste reden voor mij om het bestuur in te stappen is om te bouwen aan de toekomst van onze club. Het is van belang dat wij samen de schouders eronder zetten, bestuur en alle anderen binnen de vereniging", aldus Oosterhof.

Helko van Leusen en Jos Eikenaar maken het bestuur compleet. Zowel op het veld als in de organisatie hebben zij verschillende functies gehad. Van Leusen en Eikenaar gaan zich samen richten op de commerciële portefeuille, waarbij eerstgenoemde zich wat meer gaat richten op sponsoring, fondsenwerving en toernooien. Eikenaar houdt zich voornamelijk bezig met communicatie en pr.

Bekrachtiging ALV

Met deze vier nieuwe leden heeft Be Quick weer een volwaardig bestuur bestaande uit zeven personen. “Ik spreek veel mensen van andere verenigingen en velen hebben het lastig om bestuurs- en commissieleden te vinden. Ik ben er dan ook trots op dat wij nu weer een volwaardig bestuur op de been hebben gekregen”, besluit Van de Vosse.

De benoemingen moeten later dit jaar nog bekrachtigd worden door een ALV, maar dan moet het eerst weer mogelijk zijn om bijeenkomsten te houden met grote groepen.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 13 uur geleden