Leden van vechtsportschool Tabonon trainen op het terrein van Van der Cappellen Scholengemeenschap
Leden van vechtsportschool Tabonon trainen op het terrein van Van der Cappellen Scholengemeenschap Tabonon

Tabonon: lessen voor volwassenen razendsnel volgeboekt

Sport

VECHTSPORT
De leden van vechtsportschool Tabonon waren er razendsnel bij toen de eerste lessen voor volwassenen, sinds het opleggen van de coronamaatregelen, werden aangeboden.

De jeugd mocht alweer, maar nu is het ook voor volwassenen zo ver: samen buiten sporten. Dankzij een slimme stellage voor de bokszakken kunnen leden een intensieve training volgen op ruime afstand van elkaar. De eerste lessen waren gelijk vol geboekt door leden die er razendsnel bij waren en ook de trainers waren blij met het weerzien.

Eigenaresse Hanieh Kamran: “Tabonon gaat vanaf volgende week meer lessen aanbieden. We dachten 'laten we niet met te veel lessen starten.' Eerst kijken of er behoefte was, maar er blijkt meer dan genoeg behoefte te zijn. Gezondheid is belangrijk voor ons allemaal. Fit zijn en blijven is hiervoor noodzakelijk.”

Buiten trainen

Tabonon geeft les in Zwolle op het terrein van Van der Cappellen Scholengemeenschap en in Raalte op het eigen terrein van de sportschool. Dit zijn grote ruimtes waar ze zich aan het beleid van 1,5 meter afstand kunnen houden. Ze hebben er een bokszakconstructie geplaatst met autobanden die ze aan elkaar hebben gemaakt en als bokszak fungeren. Zo zijn ze bestand tegen vandalisme en tegen slecht weer. Er worden verschillende soorten lessen gegeven: kracht en conditie, kickboksen, bootcamp, jeugdlessen, lessen voor de wedstrijdgroep, MMA en grappling lessen (solo drills) en G-kickboksen (voor mensen met een beperking).