Edward Sijahailatua
Edward Sijahailatua Be Quick '28

Be Quick `28 schakelt snel en stelt Sijahailatua aan als vrouwentrainer

Sport

AMATEURVOETBAL

Be Quick `28 is er in relatief korte tijd in geslaagd een nieuwe hoofdtrainer te strikken voor het eerste vrouwenelftal na het abrupte afscheid van Fabian Veldwijk.

Met Edward Sijahailatua krijgt de topklasser een trainer met de nodige bagage als speler. Sijahailatua begon in de jeugdopleiding van Feyenoord, waarna hij terecht kwam bij NAC Breda, RKC Waalwijk, Helmond Sport en FC Dordrecht. Alles bij elkaar leverde dat zo’n 285 duels op in het betaalde voetbal.

In het dagelijks leven is Sijahailatua docent Godsdienstonderwijs en Levensbeschouwing op een school in Soest. Hij zag voor zichzelf niet direct een rol als trainer weggelegd. Maar het toeval hielp. Hij kreeg de taak om een jeugdplan te maken voor Dovo in Veenendaal. Daar woont hij inmiddels al weer twintig jaar, met zijn vrouw en twee kinderen.

Meerdere trainersfuncties volgden: assistent-trainer bij LRC in Leerdam, jeugdtrainer bij FC Utrecht en FC Dordrecht. Bij het Arnhemse Eldenia leerde hij het vrouwenvoetbal kennen. Eerst in een onbezoldigde functie, later als hoofdtrainer.