Korfbal Sparta vs DOS Kampen.
Korfbal Sparta vs DOS Kampen. Pedro Sluiter

'Sparta is sterker in de breedte, nu moet het niveau nog omhoog'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)

KORFBAL

Zaterdagmiddag in Stadshagen. Na een halfjaar windstilte door de coronaperikelen rolt eindelijk de (korf)bal weer als Sparta Zwolle en DOS Kampen/Veltman hun eerste competitiewedstrijd op het veld spelen. De Kampenaren winnen de streekderby met 14-19.

Coach Henco Pullen is blij dat zijn selectie eindelijk de 'kunstwei' weer in mag. “Trainen was in eerste instantie lastig met al die beperkingen. Een vervelende tijd, vooral voor de club. Je mist toch ook de sociale contacten. En wat ook niet bevorderlijk was, is dat je met de nodige nieuwe gezichten bijna niets aan teambuilding kon doen. We zijn eigenlijk nog maar drie weken echt bezig.” Vijf nieuwe namen telt zijn selectie met de van ASVD afkomstige Marscha van der Hoop, Barbara Pruik (Rood Wit), Rick Otter van De Meeuwen, Esther Hamberg en Mathijs Bastiaan.

Het laatstgenoemde tweetal kwam over van DOS Kampen, uitgerekend de eerste tegenstander in de veldcompetitie. “Hun overgang maakt de wedstrijd wel speciaal natuurlijk.” Het is vanuit Kampen aanleiding voor een ludieke actie. De auto’s van de twee afzwaaiers worden in de nacht voor de wedstrijd met een krik op blokjes gezet. Pullen kan er wel om lachen.

Vers bloed is trouwens hard nodig om het vertrek te compenseren van Pim en Anique Steenbergen, Jeroen Hukema met daarbij de geblesseerde Rowie Soldaat. Pullen: “In de breedte zijn we, denk ik, sterker geworden. Ik heb meer te kiezen maar we missen nog het niveau van vorig seizoen. De focus ligt op de zaalcompetitie. Het is door Covid-19 wel afwachten hoe zich dat gaat ontwikkelen. Ondanks dat we de prioriteit uiteraard bij de zaal leggen is de veldcompetitie geen ondergeschoven kindje. Je moet in deze onzekere tijd de wedstrijden die je kunt spelen koesteren.”

Het past ’corona-technisch’ zaterdagmiddag keurig op het Sparta-complex met veel toeschouwers, vooral ook uit Kampen. De thuisclub begint voortvarend met twee rake schoten van Kaj Raterman. DOS Kampen blijft daarna keurig in het spoor van de opponent. Via 6-6 en een 7-10 ruststand zijn de Kampenaren vooral qua afronding scherper dan de thuisclub en winnen verdiend met 14-19. Dat vindt ook Pullen na afloop. “We gaven het voor rust al weg met name in de korfzone. Het was verdedigend onder de maat. Zij profiteerden daar optimaal van. Ja, het is inderdaad scorebordjournalistiek maar met 14 treffers op 75 schoten is het verhaal over dit duel wel verteld.”

Korfbal Sparta vs DOS Kampen.
Korfbal Sparta vs DOS Kampen.
Korfbal Sparta vs DOS Kampen.
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden