Sportwethouder Rene de Heer ondertekent het Zwols Sportakkoord
Sportwethouder Rene de Heer ondertekent het Zwols Sportakkoord SportService Zwolle

Zwols sportakkoord ondertekend

· leestijd 1 minuut Sport

Het Zwols sportakkoord is ondertekend door wethouder René de Heer en daarmee is het startschot gegeven voor het uitvoeren van deze gemeentelijke variant van het nationaal sportakkoord. Een gezamenlijk ondertekenmoment zat er vanwege de coronabeperkingen niet in. 

“Als verbinder van sport en bewegen in onze sportstad voelden we ons geroepen om de aanjager te zijn van het Zwols sportakkoord. Waarbij we het belangrijk vinden om dit samen met de Zwolse inwoners en betrokkenen te realiseren”, vertelt Roger Knoops, manager SportService Zwolle. “Het is ontzettend jammer dat we het ondertekenen niet als één groot feest tijdens een bijeenkomst kunnen laten plaatsvinden. Maar, we denken aan ieder zijn gezondheid en doen wat nodig is. Omdat het lokaal sportakkoord een belangrijk sportief toekomst perspectief biedt, wilden we de ondertekening wel deze maand laten plaatsvinden zodat we invulling kunnen geven aan de gestelde doelen en activiteiten”, aldus Knoops. 

‘Blauwvinger afdrukken’

Ongeveer tachtig ondertekenaars, uit het onderwijs, de zorg, welzijn, overheid, sport- en beweegaanbieders en het bedrijfsleven, hebben concrete afspraken gemaakt voor 2020 en 2021. Met al deze ‘Blauwvinger afdrukken’ wordt de gedeelde ambitie onderstreept om inwoners van Zwolle sportiever en gezonder te maken.

Deelakkoorden 

Het Zwols sportakkoord behandeld acties binnen de onderstaande deelakkoorden: 1. Inclusie en vitaliteit 2. Duurzame sportinfrastructuur 3. Vitale en positieve sportaanbieders 4. Motoriek en innovatie 5. Talent en ontwikkeling.

Na het ondertekenen van het sportakkoord gaan de diverse werkgroepen aan de slag om hun acties vorm te geven zodat de doelstellingen behaald worden. “We vinden het belangrijk dat de Zwolse inwoners op de hoogte blijven en geven hen graag de mogelijkheid ideeën te delen of aan te sluiten bij een werkgroep. Het Zwols sportakkoord is te lezen via onze site: https://sportservicezwolle.nl/zwols-sportakkoord ”, aldus Knoops.

De handtekening van De Heer.
Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 14 uur geleden