volleybal
volleybal volleybal

Regio Zwolle Volleybal te veel onder de indruk van Apollo 8

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

VOLLEYBAL

Djopzz Regio Zwolle Volleybal heeft na twee zeges de eerste nederlaag van het seizoen geleden in de eredivisie. In Borne was Apollo 8 een maat te groot: 25-19, 25-15, 25-21.

Trainer Eric Meijer zag zijn ploeg aanvankelijk een hoog niveau halen. “Maar op een moment dat Apollo uitloopt, zijn wij daarvan onder de indruk en stoppen we met ons eigen spel spelen.” Ook in set twee nam de thuisploeg na een 2-5 voorsprong voor Zwolle het heft stevig in handen en liep het eenvoudig uit naar 25-15. In set drie leunde Apollo achterover en leek Zwolle te profiteren, maar vanaf 6-14 ging het toch weer mis voor de jonge formatie van Meijer. “We raken weer in de war van één goeie serviceserie en dan zijn we weer te veel bezig met de wedstrijd, in plaats van met het zelf netjes spelen, onze taken uitvoeren. Dat hebben we in die fases niet goed genoeg gedaan.”

Meijer had meer van zijn ploeg verwacht, maar ook weer niet zoveel dat het zich zou kunnen meten met Apollo. Dat de koppositie voor deze wedstrijd op het spel stond veranderde daar niets aan. “Ja het was een duel tussen de nummers één en twee, maar daar waren we helemaal niet mee bezig. Wij weten dat we met een nieuw team spelen en dat we elke week een stukje beter willen worden”, zegt Meijer, die de tegenstander als één van de favorieten inschaalt. “Apollo en Sliedrecht Sport zouden er bovenuit moeten steken op basis van kwaliteit. Daaronder is een grote groep die allemaal van elkaar kan winnen.”

Van een nederlaag als deze moet Regio Zwolle Volleybal vooral veel leren, weet de coach die bij zijn aanstellen in 2020 heeft meegekregen om de talenten van de club te ontwikkelen. “Waar we uitkomen, weet ik niet. We moeten zorgen dat we alles eruit halen. Daar hoort ook wel eens een wedstrijd slecht spelen bij, zoals deze wedstrijd. Dat is niet erg, maar we moeten wel voorkomen dat dit weer op deze manier gebeurt.”

Regio Zwolle Volleybal treft volgende week (23 januari) opnieuw een topploeg, te weten Sliedrecht Sport. Oud-Zwolle-speelsters Julia Joosten en Maureen van der Woude staan onder contract bij de kampioen van 2017, 2018 en 2019.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 9 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50