Afbeelding
Henri Zuidberg

Ruim 200 jeugdspelers genieten tijdens eerste WVF-voetbaldagen

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

De jeugd van acht tot en met twaalf jaar genoot in de meivakantie met volle teugen van de eerste WVF-voetbaldagen. Bijna 220 spelers namen op sportpark De Weide Steen in Zwolle onder meer de stormbaan en streden in de pannakooi en bij het minivoetbal, de snelheidsmeter en een estafette om de eer.

Voor beide dagen was een programma opgesteld waarin plezier, teamspirit en voetbal centraal stonden. Er werd afgetrapt met een gezamenlijke warming-up, die werd verzorgd door spelers van WVF 1. De teams werkten daarna tien activiteiten af. Naast de stormbaan, pannakooi, minivoetbal, snelheidsmeter en estafette waren dat penaltyschieten, techniektraining, parcours ‘passen en mikken’ en het 123inkt.nl puntenschieten. Deze WVF-jeugdhoofdsponsor leverde de bekers daarvoor.

Om het programma binnen de huidige coronaregels te kunnen houden, werd het aantal aanwezige mensen op donderdag 6 en vrijdag 7 mei zo laag mogelijk gehouden. Dat is gelukt door per dag maar tien teams met maximaal twee begeleiders op het park te laten. Dat deed de jeugd onder 8 tot en met onder 10 op donderdag en op vrijdag die onder 11 en onder 12. Ruim 60 procent van de spelers uit deze leeftijdscategorieën zette het beste beentje voor.

Vrijwilligers

De organisatie van de voetbaldagen was in handen van een tiental vrijwilligers van de technische– en jeugdcommissie van de voetbalclub uit Westenholte. Zij werden ondersteund door zeventig enthousiaste ouders, gastvrij WVF, selectietrainers, selectieteams jeugd en een afvaardiging van het eerste en tweede team van WVF.

Uitgangspunt van de WVF-voetbaldagen was om een laagdrempelig en voor de deelnemers gratis evenement te houden. Daar stond plezier voorop, maar er was ook aandacht voor technische voetbalvaardigheden. Zowel jeugd als begeleiders genoten zichtbaar op beide dagen, ondanks een enkele regendruppel op de donderdag.

Voor deze eerste editie is mede door de coronaregels besloten om te starten met de ‘onderbouw’. De doelstelling van WVF is om het aantal leeftijdscategorieën uit te breiden en van de voetbaldagen een jaarlijks evenement te maken. Daarin werd de voetbalclub uit Westenholte gesteund door de blije en tevreden gezichten van de spelers. De voetbaldagen zijn een blijvertje.

Afbeelding
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 15 uur geleden