Wielrenners in actie.
Wielrenners in actie. Foto: Unsplash

Hanzerenners op zoek naar talent voor eliteploeg

Sport

(door Mark de Rooij)

WIELRENNEN

Hanzerenners Zwolle is op zoek naar wielertalent uit de regio voor een nieuw op te richten elite-selectie.

De Zwolse wielerformatie is druk bezig met de voorbereidende werkzaamheden zoals het opleiden van trainers, ploegleiders, soigneurs en mecaniciens om dan, hopelijk, in de zomer van start te kunnen met het gezelschap. “Dan willen we er klaar voor zijn”, zegt Rik Jansen van Wielervereniging Hanzerenners Zwolle. Hij is ook omroeper voor de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU).  

Volgens hem wil Hanzerenners talenten uit de regio de kans geven, maar dan wel op een manier dat die nieuwelingen echt onderdeel gaan uitmaken van de vereniging, die in 2007 werd opgericht en momenteel bestaat uit 130 leden, waarvan 50 jeugdleden. Er is budget vrij gemaakt voor het kader (de begeleiding), maar volgens Jansen kan Hanzerenners de coureurs verder niet faciliteren. Die moeten dus hun eigen fiets en fietskleding meenemen.

De elite-selectie moet worden klaargestoomd voor wedstrijden in de KNWU-clubcompetitie van 2022. “Het allerhoogste amateurniveau. Daar willen we op instappen”, zegt Jansen. Dit is twee stappen lager dan de Ster van Zwolle, dat onderdeel uitmaakt van de Holland Cup, een reeks van internationale wedstrijden.

De vereniging heeft onlangs een nieuwe trainingslocatie gekregen met de verhuizing van Stadshagen naar de Wijthmenerplas, waar het parkeerterrein naast de oude skeelerbaan is omgebouwd tot een ‘wielerbaan’.

Voor meer informatie en aanmelden, mail naar secretariaat@hanzerenners.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 5 uur geleden