Technisch manager Mike Willems met de nieuwste aanwinst Mark Pabai.
Technisch manager Mike Willems met de nieuwste aanwinst Mark Pabai. PEC Zwolle Media

Met Pabai heeft PEC er nog een rechtsback bij

Sport

PEC ZWOLLE

Met Mark Pabai heeft PEC Zwolle een extra optie voor de rechtsbackpositie erbij gekregen. De twintigjarige Pabai komt over van FC Utrecht en tekent in Overijssel een overeenkomst voor de duur van twee seizoenen met de optie voor nog een jaar.

Voor de positie van rechtsachter heeft PEC Zwolle met Destan Bajselmani en Daijiro Chirino al twee jeugdige opties en ook Bram van Polen kan daar staan. De aanvoerder speelde er regelmatig bij afwezigheid van de langdurig geblesseerde Sai van Wermeskerken. Toch was PEC nog op zoek naar een versterking voor die positie.

“Met Mark halen we een interessante speler en moderne rechtervleugelverdediger in huis. Hij is fysiek sterk, schuwt geen duel, heeft voor zijn leeftijd al veel ervaring en is topfit”, zegt technisch manager Mike Willems. “Mark staat vandaag (dinsdag) al meteen met de groep op het trainingsveld en is klaar om de strijd voor een plek in de basis aan te gaan.”

Ondanks zijn relatief jonge leeftijd heeft hij de afgelopen jaren al zestig wedstrijden voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. “Ik zie PEC als een heel mooie club die enorm leeft en waar jonge spelers daadwerkelijk een kans krijgen”, reageert Pabai. “Voor mij is het nu zaak meteen te integreren in de groep en meters te maken. Daarbij heb ik als doel gesteld om zo snel mogelijk te debuteren in de eredivisie en daarbij van waarde te zijn voor mijn team.”