Prijsuitreiking ONK2021
Prijsuitreiking ONK2021 C. Heederik

Quinn Heederik zwemt naar goud op 5km NK Open Water

Sport Ingezonden

Zaterdagochtend verscheen de 17-jarige Zwollenaar aan de start van het Nederlands Kampioenschap Open Water in Sleeuwijk.   Enigszins onvoorbereid aangezien er al 2 seizoenen geen open water wedstrijden waren georganiseerd. Vooraf was het dan ook lastig in te schatten hoe de kansen waren en in welke vorm de concurrentie was.

Al vrij snel nam Quinn (jeugd) samen met zijn trainingsmaat Owen (senior) het initiatief en zwommen weg van de concurrentie. Na het keren van de boei op 1500m had Quinn een voorsprong opgebouwd van ruim een halve minuut. Gedurende de race wisselde Quinn, Owen en nog een senior zwemmer af van koppositie en namen steeds meer afstand van de achtervolgers.

In een mooie eindsprint ging Quinn naar de finish en kwam na 1 uur, 3 minuten en 34 seconden over de eindstreep. Hiermee had hij een voorsprong van ruim 4 minuten op zijn tegenstanders.

Ruim 2 jaar geleden heeft Quinn de overstap gemaakt naar ZPC Hoogeveen om zich daar voornamelijk te richten op lange afstand zwemmen. Dit begint duidelijk zijn vruchten af te werpen. De vele lange afstandstrainingen samen met Owen, onder leiding van zijn Jennie en Jessica zijn vaak  zwaar, maar zeer effectief.

De komende weken zal de trainingsintensiteit worden opgevoerd, met als doel het Open Nederlands Kampioenschap in december. In aanloop daar naar toe zal Quinn eind oktober afreiszen naar Denemarken om daar deel te nemen aan een grote internationale wedstrijd.

Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37