De korfballers van Sparta en van het nationale team van Duitsland na hun oefenwedstrijd. Foto: Jan-Willem van Rijn

Sparta klopt Duitse nationale ploeg in oefenwedstrijd

(door Jasper Bos)

KORFBAL

In de pas gebouwde sporthal Victorium speelde Sparta zondagmiddag een oefenwedstrijd tegen het nationale team van Duitsland. Een opwarmertje voor de Duitse ploeg met het oog op de EK korfbal in Antwerpen. De wedstrijd was mogelijk gemaakt door de dubbelfunctie van de hoofdtrainer van Sparta, Wilco van den Bos, die ook coach is van het nationale team van Duitsland.

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd, zowel Duitsland als Sparta gaven veel druk op de passing. Toch wist Duitsland middels een strafworp de eerste voorsprong te pakken. Enkele momenten daarna tekende Lisa Jansen voor de 1-1. Deze eerste minuten waren een voorbode voor de rest van de wedstrijd, die een gelijk opgaande strijd zou gaan opleveren. Halverwege de eerste helft was het nog steeds stuivertje wisselen, maar nam Sparta toch de overhand. Mede door een goed schietende Matthias van Pijkeren werd de voorsprong uitgebreid naar 14-12 in het voordeel van de Zwollenaren.

Na rust gingen beide ploegen door waar ze gebleven waren, Ruben van Bekkum was scherp begonnen aan de tweede helft en zorgde met zijn tweede treffer voor 16-15, opnieuw een voorsprong voor Sparta. Toch wist Duitsland elke keer weer langszij te komen. Marit Strating bracht met een doorloopbal voor het eerst drie punten verschil op het scorebord, 21-18, maar ook nu kwamen de Duitsers naast Sparta en zelfs op een voorsprong van 21-23.

Met drie goals achter elkaar nam Sparta het heft weer in handen en werd de voorsprong overgenomen, 24-23. In de laatste minuten schoten Dewi de Jager en Henri Kikkert de wedstrijd in het slot en verzekerden zij Sparta van de overwinning. Einduitslag: 26-25.

Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59