Vuurwerk wordt het stadion ingegooid bij de Marten Eibrink-tribune achter het doel van Kostas Lamprou.
Vuurwerk wordt het stadion ingegooid bij de Marten Eibrink-tribune achter het doel van Kostas Lamprou. Foto: Hans Smit

Groepje dringt stadion binnen en roept iets over ‘Eagles’

Sport

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

Zo snel als ze komen, zijn ze ook weer verdwenen. Het groepje PEC-supporters dat tijdens de wedstrijd PEC Zwolle-Fortuna Sittard het lege MAC3PARK stadion binnendringt werkt vooral op de lachspieren.

Het is een groep van zo’n honderd man dat zich rondom het stadion begeeft en waarvan een deel tijdens de wedstrijd dus naar binnen probeert te komen. Daarbij hebben ze aan elk deurtje lopen morrelen. Bij de Klaas Drost-tribune lukt het ongeveer toen raddraaiers binnen te komen, de wedstrijd is dan twintig minuten onderweg.

Waar ze zich aan het begin van de partij al achter de Marten Eibrink-tribune laten horen en zien met vuurwerk dat zelfs bijna op het veld terecht komt, staan ze even later -helemaal aan de andere kant- op de Klaas Drost-tribune. Wat ze precies roepen is moeilijk te verstaan, in ieder geval iets met ‘Eagles’, maar vermoedelijk is het als aanmoediging bedoeld voor ‘hun PEC’. Zonder dat er een steward aan te pas komt is het groepje ook snel weer verdwenen. Ingrijpen is niet nodig, de capuchons gaan zo’n dertig seconden later uit eigen beweging weer weg. Verder blijft het tijdens en na de wedstrijd rustig.

Op zaterdag 6 november waren er voor het laatst supporters welkom in het stadion. Een verbod dat in eerste instantie tot 4 december duren, maar al gauw verlengd werd door het demissionaire kabinet.

Groepje dringt stadion binnen tijdens PEC Zwolle-Fortuna Sittard.