Aidan Scherpbier (voor) en Tristan Sim (achter) tijdens een training op de Noordzee.
Aidan Scherpbier (voor) en Tristan Sim (achter) tijdens een training op de Noordzee. Foto: Koen de Gezelle

Strijd met de elementen is begonnen voor roeiduo

Sport

(door Mark de Rooij)

OCEAANROEIEN 

Team Migaloo is vertrokken, de strijd met de elementen is begonnen. Alles waarvoor Aidan Scherpbier en Tristan Sim, docenten in Zwolle, de afgelopen jaren hebben getraind moeten zij de komende dertig tot zestig dagen in de praktijk brengen om veilig en, als het even kan, snel de andere kant van de Atlantische Oceaan te bereiken.

We hebben het over de Talisker Whiskey Atlantic Challenge, een tocht van ruim vijfduizend kilometer van de Canarische Eilanden naar Antigua in de Caribische Zee. Het doel: bewustzijn creëren en geld ophalen voor de bescherming van zeebossen met milieuorganisatie ‘Parley for the Oceans’.

“Onze aanmelding begon als avontuur, waarbij ons voornaamste doel was om de oceaan over te roeien. Bewustwording creëren om die oceaan te beschermen is gaandeweg ons nieuwe hoofddoel geworden. Er moet iets veranderen, en het is onze missie om daar zo veel mogelijk mensen bij te betrekken”, zeggen Aidan en Tristan. De afgelopen vier jaren hebben ze bewustzijn gecreëerd door over het behoud van de oceanen te praten met meer dan 3.500 studenten.

De Swollenaer sprak in augustus nog met de mannen. Bekijk het artikel ‘Veilig en heel aan de overkant komen en vrienden blijven’.