Maikel van der Werff (met achter hem Wout Brama) in 2015, tijdens zijn eerste periode in Zwolle.
Maikel van der Werff (met achter hem Wout Brama) in 2015, tijdens zijn eerste periode in Zwolle. Foto: Pedro Sluiter

Verdediger van der Werff terug bij PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

PEC Zwolle kan voor de rest van dit seizoen beschikken over Maikel van der Werff, die al een week meetrainde met de ploeg van trainer Dick Schreuder. De 32-jarige verdediger keert na 6,5 jaar terug in de Hanzestad.

Van der Werff kwam in januari 2013 voor het eerst in Zwolle terecht. Destijds werd de 1m86 lange mandekker overgenomen van FC Volendam. Na 2,5 jaar vertrok Van der Werff, die tot 77 officiële wedstrijden en acht doelpunten kwam, naar Vitesse. Daar won hij net zoals bij PEC de KNVB Beker. In 2019 maakte de speler de overstap naar de MLS om voor FC Cincinnati uit te komen. Hier werkte Van der Werff zowel onder Ron Jans als onder Jaap Stam. Sinds het begin van dit jaar was Van der Werff clubloos en trainde hij in Zwolle om zijn conditie op pijl te houden. 

“Ik heb veel zin om weer wedstrijden te gaan spelen en belangrijk te zijn voor de ploeg. Deze club heeft mij veel moois gebracht en heeft een heel helder doel gesteld voor het restant van de competitie. Daar ga ik mijn bijdrage aan leveren”, zegt van der Werff. “Op de trainingen en de wedstrijden zie ik fanatisme en een duidelijke speelstijl. We willen er met z’n allen voor zorgen dat deze club in de Eredivisie blijft en daar ga ik mij met het team dan ook voor de volle honderd procent voor inzetten”, aldus de man die nog niet helemaal wedstrijdfit is. Bij de wedstrijd van vanavond tegen Heerenveen van verschijnt hij in ieder geval niet aan de aftrap.

“Door een blessure heeft hij een tijd aan de kant gestaan, maar de indruk die wij de afgelopen week hebben gekregen is heel positief. De ervaring, rust aan de bal en zijn sterke drive om vooruit te verdedigen passen volledig in ons systeem”, zegt technisch manager Mike Willems over de nieuwste aanwinst. 

De behoefte aan een extra defensieve kracht was groot, zeker na het wegvallen van centrale verdediger Sam Kersten voor de rest van het seizoen. PEC versterkte zich in deze transferperiode eerder met aanvallers Max de Waal en Oussama Darfalou.