Jarno van Essen eerder dit seizoen in actie tegen WVF.
Jarno van Essen eerder dit seizoen in actie tegen WVF. Foto: Pedro Sluiter

‘Met iets meer rust had-ie al het dubbele kunnen hebben’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL 

De gehele voorhoede van Be Quick ‘28, bestaande uit Jarno van Essen, Cesar Sierra Martinus en Illias El Morabit, loopt momenteel stage bij Go Ahead Eagles en zo’n dubbel schema is soms best vermoeiend. Assistent-trainer Martijn van Uffelen zag het terug in de wedstrijd tegen Be Quick Zutphen (2-1 verlies).

“Sinds hij terug, mist hij wat scherpte”, zegt Van Uffelen over spits Van Essen, die er vijf weken uit lag met een gescheurde enkelband. Hij staat al een tijdje op negen doelpunten. “Het knappe is dat hij heel veel kansen zelf creëert. Hij moet nog wat rustiger worden in de afwerking. Dan had-ie al wel het dubbele aantal kunnen hebben”, denkt Van Uffelen. Tegen Be Quick Zutphen zag hij onder meer Van Essen en El Morabit grote kansen missen. El Morabit miste in blessuretijd van dichtbij de kans op 1-2. Uit de tegenaanval maakte de thuisploeg er via een corner 2-1 van. “Weer een scrimage, en volgens ons en onze grensrechter was het ook buitenspel. Maar we hebben het aan onszelf te wijten. We werden steeds slordiger en onrustiger. Hadden het al veel eerder af moeten maken, in de eerste helft spelen we namelijk heel goed”, aldus Van Uffelen, die op grotendeels dezelfde voet doorgaat bij Be Quick met Marcel Boudesteijn. 

Tweede seizoen Boudesteijn bij Be Quick

Boudesteijn begon dit seizoen als hoofdtrainer van Be Quick om al na een paar maanden te worden aangesteld als algemeen directeur van PEC Zwolle. Die combinatie, waarbij hij Be Quick voor alle duidelijkheid ‘zijn hobby’ noemt, bevalt voorlopig goed. Het gaat crescendo met Be Quick, dat op koers ligt voor de derde plaats in 2H en daarmee nacompetitie.

Van Uffelen: “zoals het er nu uitziet gaat er weinig veranderen. Marcel is er vaak en als hij er niet is, neem ik het over. Dat geldt voor trainingen en wedstrijden. Wij zitten op één lijn, zijn eigenlijk samen de hoofdtrainer. Marcel is wel de eindverantwoordelijke, maar het bevalt ons goed. Er is een goeie wisselwerking.”

Flexibele vorm

Volgens Boudesteijn krijgt Van Uffelen volgend seizoen nog meer te doen. “Ik ga door bij Be Quick ‘28, maar in een meer flexibele vorm. Dit seizoen heeft PEC Zwolle natuurlijk al de prioriteit, maar dat zal volgend jaar nog meer zijn. Dan ben ik er nog iets vaker niet bij.”