Tennistalent actief op het heilige (kunstgras) van ZTC de Pelikaan
Tennistalent actief op het heilige (kunstgras) van ZTC de Pelikaan Foto: Richard de Ruijter

Eerste Grand Slam for Kids in Zwolle zonovergoten succes

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

In het weekend dat Tim van Rijthoven op het toernooi van Rosmalen een stukje tennishistorie schreef, hebben de bezoekers zondag, op het heilige (kunst)gras van ZTC de Pelikaan, wellicht zijn opvolger zien spelen. Daar speelden de jonge tennishelden de Wimbledon Grand Slam for Kids voor het eerst op de Zwolse velden.

Op tennispark van ZTC de Pelikaan waande je, met een beetje groen-paarse bri,l op Wimbledon. De organisatie had het park omgetoverd in Wimbledon achtige sferen. Niet alleen in versieringen en spandoeken. De jonge tennishelden werden vertroeteld in een speciaal voor hen ingerichte playerslounge en in een heuse persruimte gaven ze een analyse van hun spel.  De aardbeien met slagroom, de Wimbledon specialiteit, ontbrak natuurlijk niet.

De serene rust van het park zelf werd afgewisseld met oerkreten na een gewonnen punt en het applaus van bezoekers. Ook de deelnemers droegen bij aan die speciale Wimbledon entourage. Er was massaal gehoor gegeven aan de oproep van de organisatie in het wit te komen. Uit het hele land waren ongeveer 50 spelers en speelsters naar Zwolle gekomen om mooi en spannend tennis te laten zien maar ook om plezier met elkaar te hebben. Naast de wedstrijden werden ook andere activiteiten georganiseerd waar net zo fanatiek en met plezier aan werd meegedaan. Kortom een zeer geslaagd toernooi dat hopelijk een blijvertje wordt op de Zwolse tenniskalender.

De winnaars van de poulewedstrijden maken kans deel te nemen aan de landelijke masters aan het eind van het jaar. Daarvoor moeten ze drie keer aan een Grand Slam toernooi hebben deelgenomen. Grand Slam for Kids in een landelijk toernooien circuit. De volgende Grand Slam in de omgeving is op 25 juni in Dalfsen, de Australian open. Later dit jaar houdt tennisvereniging Paf de US Open.

Zwolse poule winnaars:
JE Groen 1 : Zeger Bos (tvz750)
JE 11-14: Niels van Doorn (tc Ittersum)
JE 13-17: Tomas Riemens (ztc de Pelikaan), Laurens van der Burgt (ztc de Pelikaan)
ME 11-14: Sophie Orie (ztc de Pelikaan)

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45