Wie weet interview je Dick Schreuder wel?
Wie weet interview je Dick Schreuder wel? (Foto: Pedro Sluiter)

Freelancers voor de sport gezocht

Sport

AMATEURSPORT - Wie wekelijks een bijdrage wil leveren aan de sportpagina’s van De Swollenaer, moet vooral verder lezen.

Want ben je redelijk thuis in de Zwolse sportwereld, ben je in staat om een lezenswaardig artikel te maken en wil je wat bijverdienen? De redactie van De Swollenaer zoekt namelijk sportcorrespondenten. Iets voor jou in het nieuwe sportseizoen?

Schrijfervaring, een goede taalbeheersing en respect voor de journalistieke waarden zijn de belangrijkste eigenschappen van een geschikte kandidaat. Jarenlange werkervaring in de journalistiek of een bepaalde leeftijd spelen niet per se een rol. Uiteraard ontvang je aan het begin de nodige ondersteuning en brengt de redactie je snel op de hoogte van wat BrugMedia van een goede journalist verwacht.

De sportcorrespondent moet wel zelfstandig aan de slag gaan, krijgt sportbrede opdrachten en gaat zelf ook op zoek naar geschikte sportonderwerpen. Het werk levert een bescheiden financiële vergoeding op die afhankelijk van het type artikelen kan oplopen. Nieuwsgierig? Neem dan contact op met Erik Riemens, via erik.riemens@brugmedia.nl.

Zelf nieuws plaatsen

Overigens is het ook heel gemakkelijk om zelf sportnieuws te plaatse op de website van De Swollenaer. Op de homepage staat de knop Plaats uw eigen nieuws. Er volgt een scherm met invulvelden. Daar kan de nieuwskop, het verhaal en afbeeldingen geplaatst worden. Het complete artikel staat meteen online, heeft een groot bereik en kan heel eenvoudig gedeeld worden via social media.

Of versla je een voetbalwedstrijd?
Of maak je een verhaal van Landstede Hammers?