Rechts Rimano Hoogenboom
Rechts Rimano Hoogenboom Foto: Zhao Fei

Rimano Hoogenboom pakt goud op NK Chinese Vechtsport

Sport Ingezonden

ZWOLLE - Rimano Hoogenboom uit Zwolle heeft 2x goud gewonnen op de He Yong Gan Cup 2022 in Apeldoorn. Hij won het goud met de Shaolin Kungfu vorm Tong Bi Quan en binnen het Sanda Chinees Kickboksen. Een prestatie van formaat voor Rimano.

Het was op zaterdag 2 juli dat de Open Nederlands Kampioenschappen voor de Chinese vechtsporten plaatsvonden in Zwolle. Dit evenement duurde van 10:00 tot 17:00 en was van internationale orde. Atleten uit verschillende landen kwamen naar dit grote toernooi in Apeldoorn.

Kletterende zwaarden, klappende stokken, strijdkreten en bijzondere hoogstandjes van verschillende stijlen kungfu,, push hands, moderne wushu en tai chi chuan voerden de boventoon. Ook waren er partijen van het Sanda, Sanshou waar Rimano ook aan deelnam.

Tijdens de uitreiking op de He Yong Gan Cup 2022 was Rimano Hoogenboom blij verrast met het behalen van de eerste prijs binnen stijlvorm. Ook overklaste Rimano zijn tegenstander in de Sanda partij waardoor hij overduidelijk de winnaar was. Een gouden medaille, de grote Sanda beker en een deelname certificaat zijn trots meegegaan naar Zwolle.