Keepster Alissa Visch van Exstudiantes zaalvoetbal brengt redding.
Keepster Alissa Visch van Exstudiantes zaalvoetbal brengt redding. Foto: Pedro Sluiter

Exstudiantes blijft volharden in eigen doelstelling

· leestijd 1 minuut Sport

ZAALVOETBAL -  Hoewel de nederlaag vrijdag tegen OS Lusitanos behoorlijk fors uitviel (4-9) , blijft de doelstelling overeind staan. De zaalvoetbalsters van Exstudiantes Zwolle willen in de eredivisie de A-poule bereiken. “Dat kunnen we, daar ben ik 100 procent van overtuigd”, aldus keepster Alissa Visch.

(door Erik Riemens)

Vorig seizoen eindigde de Zwolse ploeg van trainer Arjan Jansen als zevende, waardoor het in de B-poule moest spelen. In die groep komen de teams uit, die in de eerste seizoenshelft op de zes onderste plekken zijn geëindigd. Ook nu staat Exstudiantes zevende na acht duels. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan. “Wat wij moeten doen is wedstrijden winnen die we moeten winnen. Zo verloren we onlangs onnodig thuis van DWOW. Van de onderste drie ploegen wonnen we. Vrijdag spelen we uit tegen Hovocubo die negende staan, daarna wachten ons twee zware tegenstanders.”

Zeist

Visch is bezig aan haar vijfde seizoen onder de Zwolse zaalvoetballat. Ervaring met zaalvoetbal had de oud-Be Quick’28 keepster niet toen ze werd gevraagd door oud-Exstudiantescoach Marcus-Jan Schiere. Ze ontwikkelde zich gestaag en dat resulteerde eerder dit jaar in een uitnodiging voor het Nederlands team. Met nog twee andere keepsters mocht ze zich melden in Zeist voor een trainingstweedaagse. “Superleuk en leerzaam, maar daar is het bijgebleven. Eerlijk gezegd denk ik ook dat er in de eredivisie betere keepsters zijn. Wel heb ik met het Oranje Beachteam én Zeeuws team nog toernooien gespeeld. Dat was in de zomer in Catania op Sicilië en in oktober in Algero op Sardinië. Verder keep ik nog op het veld bij Heerenveense Boys. Dat is puur voor mijn plezier en daar speel ik met mijn beste vrienden”, aldus de Zwolse.

Zonder keeper

Exstudiantes Zwolle is volgens haar sterker dan afgelopen seizoen. Vooral in de breedte. “We hebben nu een grotere selectie met meer vaste speelsters. Dit seizoen hebben we nog geen gebruik hoeven te maken van X-speelsters, die op afroep beschikbaar zijn. Daarnaast hebben we laten zien dat we het vijf tegen vijf ook beheersen, wanneer we zonder keeper spelen. Of ik dan niet kan voetballen? Ha, ha, nee ik laat liever mijn handen dan mijn voeten spreken.”