ZAC gaat zaterdag strijden om de eerste prijs.
ZAC gaat zaterdag strijden om de eerste prijs. Foto: Aangeleverd

Mag ZAC zich winterkampioen noemen?

Sport

AMATEURVOETBAL - De laatste weken werden de toenmalige nummers een Zwart Wit en Zeewolde verslagen en ook Dieze West en Swift’64 moesten aan de Zwolse dadendrang geloven. Hierdoor zijn de Zwollenaren zelf prooi in plaats van jager geworden en komt er nog een hongerig OWIOS naar Zwolle. 

De voorsprong van ZAC op de gasten bedraagt momenteel drie punten. Kan de ploeg van Daniël Holtman en zijn goede staf dit uitbreiden naar 6 punten en hiermee als Herbstmeister de winterstop in? Komende zaterdag rond 16:15 uur zullen we meer weten en kan daarna het vizier op de derby tegen de buren.

Terugkeer

OWIOS, net als de Wapendragers, een degradant uit de 2e klasse van vorig seizoen. Ook zij zullen de ambitie hebben om terug te keren naar die mooie klasse die alleen maar zwaarder zal worden. Ook komend seizoen is er weer een versterkte degradatieregeling actief en zal de 2e klasse meer en meer op de 1e klasse van voorheen lijken. Zowel ZAC als OWIOS staan er op dit moment, na 10 wedstrijden, dus goed voor om een terugkeer te bewerkstelligen.

Het seizoen van OWIOS oogt tot op heden erg stabiel met slechts een verliespartij, op bezoek bij VIOS. Vorig seizoen wist ZAC tweemaal te winnen waarbij thuis men echt heer en meester. Uit in Oldebroek was het aan elkaar gewaagd en wist ZAC nipt te winnen.

Afbeelding
Pluim 2023 Vrienden van de Stadskern Zwolle naar transformatie voormalig Provinciehuis Algemeen 22 feb, 16:31
Afbeelding
Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon Algemeen 22 feb, 15:30
Afbeelding
Fraterhuis Academie over reclame in film Algemeen 22 feb, 14:06
Afbeelding
Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong Algemeen 22 feb, 11:52
Afbeelding
Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. Algemeen 22 feb, 10:16
Afbeelding
Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen Partnerbijdrages 22 feb, 08:40