Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wat te doen met een financiële bonus?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Of je nu standaard een 13e maand krijgt of een uitzonderlijke prestatie hebt geleverd, af en toe is het opeens zover op je werk; je ontvangt een bonus! Natuurlijk is de verleiding groot om deze direct uit te geven aan een gave citytrip, nieuwe tas of mooie fiets. Dit heb je wellicht na al dat harde werken ook wel verdiend. Maar wat je ook verdiend hebt? Dat het geld nóg meer waard wordt. Dit kun je creëren door slimme zaken te ondernemen met je bonus. Welke zaken hierbij een aanrader zijn? Dat staat in dit blog voor je op een rijtje.

Los af

Misschien wel de minst spannende optie van allemaal, maar extra aflossen op je hypotheek is een keuze die je op de korte maar ook op de lange termijn voordeel gaat opleveren. Je maandlasten zullen namelijk direct dalen en op de lange termijn zul je eerder van je schuld verlost zijn. De fiscale voordelen en rente zijn soms een argument om niet over te gaan tot deze stap, maar gezien het huidige tijdsgewricht is het wel aan te raden dit te doen. Je bouwt in ieder geval even een behoorlijke zekerheid op.

Bouw op

Naast dat je kunt aflossen kun je ook financieel iets opbouwen. Dit kan natuurlijk in de vorm van een spaarrekening, maar er zijn ook mogelijkheden die waarschijnlijk meer gaan opleveren. Waar je dan aan kunt denken? Investeren in aandelen, obligaties of crypto zijn helemaal hip de laatste jaren. Je kunt hier al met een (kleine) bonus mee starten en zoveel risico nemen zoals jij aan wilt. Wanneer je je kansen spreidt en je vooraf goed verdiept dan zul je zien dat dit een mooie en zeker ook lucratieve investering van jouw bonus is. Kies wel voor een betrouwbare partners zoals de Bitcoin Maker, hier kun je met een gerust hart een aantal crypto aanschaffen of verkopen. Want dat laatste, dat is waar je uiteindelijk de winst natuurlijk gaat pakken.

Kortom, een bonus is verleidelijk om direct uit te geven maar door iets meer op de lange termijn te kiezen kun je ervoor zorgen dat je er later ook nog plezier en profijt van hebt. En wil je zowel op lange als korte termijn er iets aan hebben? Realiseer je dan ook dat een combinatie van beide ook nog altijd een hele goede opties is. Succes met het maken van de keuze!

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen 23 uur geleden