Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De beste verpakkingstips voor webshops

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Achter elk bloeiend e-commercebedrijf schuilt een zeer efficiënte orderverwerkingsoperatie die bestellingen tijdig verpakt en naar klanten verzendt. Om de bedrijfsvoering soepel te laten verlopen, hebben succesvolle leveranciers een grote verscheidenheid aan verpakkingsmaterialen nodig om producten te beschermen en naar hun bestemming te verzenden. Dit zijn slechts enkele van de essentiële benodigdheden die eigenaren van webshops bij de hand moeten houden:

Paklijstenveloppen

In zelfklevende paklijstenveloppen blijven essentiële verzenddocumenten, zoals facturen en paklijsten, veilig opgeborgen terwijl pakketten worden verzonden. Trek gewoon de achterkant eraf en bevestig ze aan een doos of luchtkussenenvelop. Je kunt er zeker van zijn dat je klanten hun pakket en relevante verzenddocumenten veilig en wel zullen ontvangen met behulp van dit verpakkingsmateriaal webshop.

Kartonnen dozen

Als het om verzenddozen gaat, is er niet één maat die voor iedereen geschikt is. Om verzendkosten te besparen, kun je het gewicht van je pakketten laag houden door voor elk product een zo klein mogelijke doos te gebruiken. Stevige golfkartonnen dozen zorgen ervoor dat je pakketten veilig en zonder schade bij je klanten aankomen. Koop direct ook brievenbusdozen van dit materiaal, deze optie is wel zo handig voor de kleine items.

Printerpapier

Het lijkt misschien een no-brainer, maar in onze steeds digitalere wereld is ouderwets printerpapier nog steeds een kantoorbehoefte. Eigenaren van e-commercebedrijven zullen merken dat ze op alles op ‘Afdrukken’ moeten drukken, van klantfacturen tot paklijsten, dus houd een ruime voorraad binnen handbereik.

Verzendpapier

Niet elk item heeft een doos of een luchtkussenenvelop nodig. Als je verzendpapier gebruikt in plaats van dikker opvulmateriaal, bespaar je tijd en geld voor artikelen die mogelijk al in een doos zitten of geen substantiële opvulling nodig hebben voor een veilige verzending. Verpak het artikel eenvoudigweg in verzendpapier, bevestig een label en verzend! 

Luchtkussenenveloppen

Bij het verzenden van kleinere artikelen, zoals kleding of boeken, zijn luchtkussenenveloppen een kosteneffectief alternatief voor grotere dozen. Als je een verpakking wilt die zich onderscheidt van de rest van de verpakking, kun je overwegen je producten in een felgekleurde of metallic zak te versturen.

Noppenfolie

Om producten tijdens het transport veilig te houden, heb je noppenfolie en andere opvulproducten nodig. Vullingen en kussens zorgen ervoor dat kwetsbare producten tijdens het transport niet kapot gaan, waardoor ze een must zijn voor elke e-commerceretailer. Dat gezegd hebbende, vul je dozen niet te vol, omdat het extra gewicht ervoor kan zorgen dat je verzendkosten omhoog gaan. 

Plasticfolie

Wanneer je speciale artikelen verzendt die een extra beveiligingslaag nodig hebben, kun je overwegen plasticfolie te gebruiken om je product tijdens het transport te beschermen. Plasticfolie is een bijzonder veelzijdig verzendmateriaal, maar ook handig voor cadeaumanden of bloemenboeketten.

Verzendlabels

Voordat je je pakketten verzendt, moet je ervoor zorgen dat breekbare artikelen als zodanig zijn gemarkeerd, zodat pakketbehandelaars en klanten weten dat ze deze met zorg moeten verplaatsen. Voor dit doel kun je gebruik maken van vetgedrukte verzendlabels; wij raden je aan meerdere stickers op verschillende zijden van het pakket te plakken. 

Gebruik al deze tips en materialen om ervoor te zorgen dat je met je webshop alle bestellingen perfect verpakt! 

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35