Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Heb jij voor dit jaar je zomervakantie al geboekt?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het lijkt misschien nog ver weg, maar over een tijdje is het alweer zomer en dus is het goed om nu alvast te kijken waar je dit jaar vakantie wilt gaan vieren. Wil je met de caravan naar Italië of zou je graag met het vliegtuig op reis willen gaan? Wat je ook gaat doen, zorg ervoor dat je niet alleen op tijd je vakantie boekt, maar dat je ook gelijk een reisverzekering op maat samenstelt. Op die manier voorkom je namelijk dat je problemen ondergaat waar je geen oplossing voor kunt vinden. Met name wanneer je budget beperkt is, is het van groot belang dat je een goede reisverzekering afsluit. Word je door tegenslag getroffen, dan kun je gelijk contact opnemen met je verzekeraar om een oplossing te vinden.

Waar beschermt een reisverzekering je allemaal tegen? 

Dat je op vakantie risico’s loopt, kunnen we niet vermijden. Wat we wel kunnen doen, is zorgen dat wanneer je tegen een probleem aanloopt, je mogelijkheden achter de hand hebt om deze snel op te lossen. Dat is dan ook de reden waarom je een reisverzekering zou moeten afsluiten. Dit pakket biedt namelijk hulp in tal van situaties waar je niet in terecht had willen komen. Denk bijvoorbeeld aan een geval waarin je je bagage kwijtraakt of waarin deze gestolen wordt. Wat nu? Bel even met je verzekeraar en je krijgt geld overgemaakt dat je kunt gebruiken om nieuwe kleding te kopen. Zo kun je goed gekleed aan je vakantie beginnen. Loop je vertraging op en moet je een extra nacht in een hotel blijven? Je verzekeraar dekt de kosten als je een reisverzekering hebt. Heb je medische hulp nodig en betaalt je zorgverzekering maar een deel van de kosten? Je reisverzekering neemt de rest van de kosten op zich. Je ziet het: een reisverzekering is niet alleen heel fijn, hij kan je ook heel veel geld besparen. 

Vergeet niet om ook een annuleringsverzekering aan je polis toe te voegen

Om je reisverzekering compleet te maken, is het verstandig om ook een annuleringsverzekering via Univé af te sluiten. Tussen het moment van boeken en het moment van je daadwerkelijke vertrek, kan er namelijk heel veel veranderen. Misschien ben je niet meer in staat om te gaan, is het reisadvies van het land van bestemming dusdanig kritiek dat je niet meer kunt gaan of misschien is je reisgenoot ziek geworden. Wat de reden ook moge zijn, je verzekering dekt de onkosten die je moet maken om de reis te annuleren. Sterker nog; ook wanneer je tijdens je reis ineens onverwachts terug naar huis moet, kun je de kosten declareren bij je verzekeraar.

Stel een verzekering op maat samen voor optimaal profijt 

Wanneer je gelijk een reisverzekering wilt afsluiten, kun je even naar de site van je verzekeraar surfen. Hier kun je kiezen uit een eenmalige of een doorlopende verzekering. Wij raden je aan om de voorwaarden van je polis goed door te nemen om te zien of alle onderdelen van je reis gedekt worden. Valt het land onder de dekking? Is de hele periode van je vakantie gedekt? Zo niet, dan kun je dit aanpassen met een aanvullende verzekering. Zo weet je zeker dat je een zorgeloze vakantie tegemoet zult gaan.