Afbeelding
Foto: Herbert Huizer

Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Nog even en het Nederlandse wielerseizoen gaat weer van start. Traditiegetrouw gebeurt dat met de Salverda Bouw Ster van Zwolle, de koers voor neoprofs die altijd goed is voor opwinding en spektakel. Op zaterdag 2 maart is de klassieker toe aan de 63ste editie. 

Het belooft weer een prachtige koers te worden met 25 ploegen aan de start. Daar moet je bij zijn! En lukt dat niet, dan is de koers altijd nog te volgen via RTV Oost, RTV Drenthe en Eurosport. 

Andere finish

De Ster van Zwolle wordt dit jaar een bijzondere editie. Zo is het parcours aangepast. Meest opvallend is de verandering van de finish. Jarenlang kwamen de renners op de Ceintuurbaan over de streep, maar dat is verleden tijd. Zaterdag 2 maart is de finish op de Blaloweg. 

De nieuwe finishplek moet de veiligheid vergroten en zorgen voor minder overlast. De gemeente had al een tijdje de wens om de finish van de wielerkoers niet meer te laten plaatsvinden bij het Isala ziekenhuis. “We hoeven de buitenring niet af te zetten. Die kan gewoon open blijven. Daardoor is er veel minder overlast voor het verkeer”, aldus Gerben Kroeze van de Ster van Zwolle. Bijkomend voordeel is dat er met de finish op de Blaloweg de lange wegen rondom Zwolle uit het parcours verdwijnen. Dat betekent betere kansen voor vluchters, zodat de koers nog spannend en uitdagender wordt. Er is ook meer ruimte voor toeschouwers langs het parcours. De ontwikkelingen in de koers zullen ook live worden uitgezonden op grote schermen bij de finish. 

Afwachtingswedstrijden

De nieuwe finishplek biedt nog meer kansen. Er is meer ruimte en dat biedt de gelegenheid om iets extra’s te organiseren. Dat wordt tijdens de Ster van Zwolle in de praktijk gebracht met de organisatie van drie afwachtingswedstrijden. Dit zijn wedstrijden voor amateurs en nieuwelingen. Hiermee geeft de Ster van Zwolle een impuls aan de breedtesport. De afwachtingswedstrijden worden georganiseerd door de Hanzerenners in samenwerking met Scania en worden georganiseerd rond de finish van de Ster op de Blaloweg.

https://stervanzwolle.nl/

Afbeelding