Afbeelding
Stockfoto

Berkumloop wordt dit jaar virtuele run

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De Salverda Berkumloop wordt dit jaar als virtuele loop georganiseerd. Deelnemers kunnen tussen 24 en 29 augustus zelf bepalen wanneer ze de route gaan lopen. De inschrijving start op 23 juli.

Door het coronavirus vond de organisatie van de Berkumloop het niet verstandig om het evenement op de reguliere manier te organiseren. Met de opzet van een virtuele variant kan iedereen de loop coronaproof volbrengen. 

“Mensen kunnen zelf het parcours gaan lopen tussen 24 en 29 augustus. De route is uitgezet met pijlen. Het is jammer dat we de loop niet zo kunnen organiseren als in andere jaren, maar ik denk dat we zo een leuk alternatief bieden”, zegt Rutger Blankvoort namens de organisatie. 

Dit jaar krijgen de lopers van de 10 kilometer te maken met een ander parcours. Het rondje van 5 kilometer is anders en daarnaast heeft de organisatie een ronde van 10 kilometer uitgestippeld. Normaliter liepen de deelnemers van de 10 kilometer bij de Berkumloop twee rondjes van 5 kilometer. “Door verkeersmaatregelen hebben we een nieuw parcours. Het gaat nu meer door de wijk heen en er is een lus bijgekomen voor de 10 kilometer. We zijn erg benieuwd wat de deelnemers vinden van het nieuwe parcours. We hopen dat de lopers dat via social media of via onze site kenbaar maken”, aldus Blankvoort.

Lopers kunnen zich vanaf 23 juli inschrijven via de website www.berkumloop.nl. Deze site is in een nieuw jasje gestoken. Hierop zijn ook de parcours van de 5 en 10 kilometer te vinden. Mensen die zich inschrijven maken kans op mooie prijzen. Het inschrijfgeld bedraagt slechts 2 euro. De opbrengst is bestemd voor drie goede doelen. Ook is het mogelijk om een eigen bijdrage te doneren. Dit jaar zijn de goede doelen Stichting Vrienden van autismehuis, Wijkvereniging Berkum en Kringloop voor Red een kind.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen gisteren
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09