Afbeelding
Foto: Eigen foto

Synagoge toont ‘Componisten in Oorlogstijd’

Algemeen

ZWOLLE – In de Zwolse synagoge aan de Samuel Hirschstraat is in de periode van 2 augustus tot en met 29 oktober een tentoonstelling te zien met foto’s, documenten, brieven, tekeningen en stukjes partituur van twintig tijdens de Tweede Wereldoorlog vervolgde componisten. 

Bezoekers zijn welkom op woensdag- en zondagmiddagen. Zie voor meer informatie de website van de synagoge: https://www.synagoge-zwolle.nl/. De entree is gratis; een vrijwillige bijdragen wordt op prijs gesteld.

Erfgoed

Van de componisten hebben er veertien de oorlog niet overleefd. Tijdens de oorlog was hun werk verboden. Na de oorlog werden hun namen en hun werken vergeten. De Leo Smit Stichting, opgericht in 1996, zet zich al 25 jaar lang in om dit verborgen erfgoed weer onder de aandacht te brengen. De Bob Hanf Stichting, die in Zwolle is gevestigd, werd in 2003 heropgericht door Ruth Tillema-Hanf. De stichting publiceerde een boek met cd over deze veelzijdige kunstenaar en organiseerde concerten, lezingen en tentoonstellingen. In de synagoge in Zwolle worden enkele schilderijen van Bob Hanf getoond. 

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 20 uur geleden