Afbeelding
Foto: Eigen foto

Gratis workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ moet Zwolse senioren op de fiets houden

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft voor inwoners (65+) van de gemeente Zwolle twee gratis workshops ‘Het Nieuwe Fietsen’ georganiseerd. Belangstellenden zijn welkom op woensdag 1 september bij wijkcentrum SIO in Zwolle-Zuid of op woensdag 29 september bij wijkcentrum Holtenbroek.

Centraal staat hoe de deelnemers ervoor kunnen zorgen dat zij zich veilig voelen op de fiets en nog heel lang kunnen blijven fietsen. “Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden”, volgens VVN. “Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder. In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers dan ook ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk veilig en gezond te kunnen genieten van het fietsen.”

Ervaringen

‘Het Nieuwe Fietsen’ is volgens VVN heel anders dan een traditionele fietscursus. “Het is geen verkeersles of fietscursus. Hier gaat vooral om het delen van elkaars ervaringen en het bespreken van tips over de eigen veiligheid en hoe deelnemers daar zelf iets aan kunnen doen.” Aan de hand van stellingen, feiten, informatieve filmpjes en foto’s komen allerlei onderwerpen aan de orde, zoals: hoe ga ik om met anderen op het fietspad?,

hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad?, hoe zorg ik dat ik in conditie ben blijf om goed te fietsen? en wat moet ik weten over een veilige fiets of een e-bike? 

Aanmelden

Deelname aan de workshops is mogelijk op woensdag 1 september van 09.30 tot 12.00 uur in wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan 2 in Zwolle-Zuid of woensdag 29 september van 09.30 tot 12.00 uur in wijkcentrum Holtenbroek aan de Bachlaan 2. Inwoners uit Zwolle die geïnteresseerd zijn in de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich vooraf aanmelden via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl onder vermelding van ‘VVN Opfriscursus Zwolle SIO’ of ‘VVN Opfriscursus Zwolle Holtenbroek’. Vermeld daarbij naam, geboortejaar en telefoonnummer. Deelnemers mogen ook hun buurman, buurvrouw, familielid, vriend of kennis meenemen mits vooraf aangemeld.