Afbeelding
Foto: Ina Vrinssen

Bert van Doorn schrijft ‘Mam ik kan de kat verstaan.....!’

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - ‘Mam ik kan de kat verstaan.....!’ luidt de titel van het in juli verschenen mysterieuze en spannende boek over Dennis, geschreven dor Bert van Doorn. Dennis blijkt te kunnen praten met de dieren en heeft een bijzondere gave waarmee hij levens kan redden.

Al jaren liep Van Doorn met de gedachte om een kinderboek te gaan schrijven. “Het kwam er maar steeds niet van. Te druk met mijn natuurgeneeskundige praktijk in Zwolle, waarin ik inmiddels 25 jaar werkzaam ben. Maar ook druk met mijn social life, het volgen van cursussen, het bijhouden van de tuin en nog veel meer ditjes en datjes”, vertelt hij. De drang om te schrijven, bleef echter bestaan. Daarom besloot hij voor drie weken zijn toevlucht te zoeken in de Portugese Algarve, waar hij ongestoord zou kunnen werken. 

Inspiratie

“Het was daar dat ik de juiste inspiratie, maar ook de tijd vond om gestalte te geven aan mijn schrijversdroom”, vervolgt hij zijn verhaal. “In de ochtend stond ik doorgaans om zes uur op, soms zelfs eerder en werkte dan tot een uur of twaalf. Dan was het meestal wel even genoeg geweest en ging ik lekker over het strand wandelen met aansluitend een gezellig terras. Genietend van het uitzicht van de weidse oceaan, stroomde er dan weer nieuwe inspiratie binnen voor een volgend hoofdstuk. Tussendoor stuurde ik mijn verhaaltjes door naar het thuisfront. Het was ook zeker hun enthousiasme dat mij voort dreef om verder te schrijven.
In drie weken schreef ik driekwart van mijn boek. Thuis heb ik er nog maar eens een week voor uitgetrokken om het af te schrijven.”

Illustraties
Bij een kinderboek horen volgens Van Doorn mooie illustraties. “Van Diny, een klant uit mijn praktijk, wist ik dat ze prachtige tekeningen kon maken. Ik vroeg haar of ze misschien mijn boek wilde illustreren. Ze vond het meteen een hartstikke leuk plan, wat resulteerde in een fijne samenwerking. Als geen ander wist ze mijn hersenspinsels in beeld om te zetten. Inmiddels is ‘Mam ik kan de kat verstaan…!’ geredigeerd, vormgegeven en....gedrukt.
Dat laatste is natuurlijk heel spannend, want hoe zou het boek er uit zien? Vorige week ontving ik het eerste exemplaar en het was echt een kick om te zien hoe mooi het eindresultaat was geworden.”

Ontroerend

‘Mam ik kan de kat verstaan.....!’ volgt het bijzondere leven van Dennis van baby tot puber. Het vervelende is dat niemand gelooft dat hij de kat kan verstaan, totdat niemand er nog omheen kan. Dit is het eerste boek uit de serie van ‘Dennis’. Het bevat 84 bladzijden en is geschreven voor kinderen in de leeftijd tussen zeven en elf jaar. In het boek staan zowel korte, ludieke verhalen als ook lange en spannende verhalen. Daarvan is een aantal, volgens de auteur, best wel ontroerend. “Dennis zijn ontluikende gaven werken betoverend op zowel de jonge lezers als hun ouders. Het is de wereld van de magie en het schijnbaar onmogelijke: een heerlijke escape uit de dagelijkse realiteit.”

Het boek is verkrijgbaar op de eigen website van Van Doorn: https://www.leukkinderboek.online, maar onder meer ook bij Bruna.nl, Bol.com en Wehkamp.nl.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37