Afbeelding
Foto: Eigen foto

Lieke en Anne van der Vegt spelen ‘Hier kun je niet omheen’

Cultuur

ZWOLLE - Lieke en Anne van der Vegt, zussen en tevens theatermakers geboren in Ommen en opgegroeid in Dalfsen, spelen ‘Hier kun je niet omheen’. Het betreft een installatie-voorstelling middenin de stad in een leegstaand winkelpand in Zwolle. 

Ze zijn te zien op 17, 18, 28, en 29 augustus. “We zijn jonge makers en staan aan het begin van onze carrière in en rondom Zwolle met als doel het cultuurlandschap in Zwolle te verrijken en een verfrissende boost te geven”, vertellen ze. In ‘Hier kun je niet omheen’ toveren de zussen/performers een winkelstraat om tot muziekstuk. Ze doen dat met een compositie die wordt bepaald door de bewegingen van voorbijgangers. Zo creëren ze een ervaring die balanceert tussen ervaringstheater, muziek en beeldende kunst. 

Drukte

“Waar lopen we als voorbijganger eigenlijk aan voorbij? Wat blijft onzichtbaar? Welke gedachten gaan er om in de hoofden van voorbijgangers? En kunnen we deze gedachten, letterlijk, een stem geven?”, vragen de zussen zich af. ‘Hier kun je niet omheen’ toont een andere versie van de stad met al haar drukte, schoonheid en verborgenheden. 

Debuut

Lieke en Anne van der Vegt vormen samen een makersduo dat werkt vanuit de speelse verwondering en nieuwsgierigheid naar de wereld. Ze creëren beeldend ervaringstheater en performance kunst, vaak opgebouwd vanuit een technologische of muzikale invalshoek.

Lieke (1997) studeerde in 2020 af als performer aan de Toneelacademie Maastricht, waar Anne in 2023 zal afstuderen als regisseur. De zussen werken al langere tijd samen. ‘Hier kun je niet omheen’ is hun eerste eigen productie, hun debuutvoorstelling, als makersduo.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 19 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 20 uur geleden