Afbeelding
© D66

D66 Zwolle: Gemeente mist ‘antenne’ voor betrekken inwoners bij initiatieven

Algemeen

Betrek mensen eerder bij plannen in hun buurt of straat. Laat het initiatief niet over aan aanvragers van vergunningen voor bijvoorbeeld hoge zendmasten, maar informeer als gemeente proactief omwonenden over plannen die hen raken. D66 Zwolle roept het college hiertoe op nadat bewoners van de Energieweg in Zwolle-Zuid per toeval ontdekten dat een hoge zendmast in hun straat wordt vervangen door nog een hoger exemplaar.

D66 Zwolle wijst hierbij op de rol die de gemeente heeft conform de nieuwe Omgevingsvisie van Zwolle. Hierin wordt het volgende geschreven ten aanzien van de verantwoordelijkheid van initiatiefnemers om buurtbewoners te informeren over veranderingen in de fysieke omgeving en over de rol van de gemeente daarin: “Uiteraard helpt de gemeente daarin. We hebben de nodige ‘antennes’ in de Zwolse wijken en het buitengebied, waardoor we initiatiefnemers op pad kunnen helpen in het leggen van contact en zorgen voor verbinding.”

D66 Zwolle constateert dat de ‘antenne’ van de gemeente ditmaal blijkbaar niet heeft gewerkt en vraagt het college op welke manier dit in de toekomst kan worden voorkomen.