Afbeelding
Foto: Eigen foto

Erfgoed Sterren organiseert Kennissessie ‘Sociale Kwaliteit’ met Stinspark als voorbeeld

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Erfgoed Sterren heeft voor donderdag 9 september een online Kennissessie ‘Sociale Kwaliteit’ georganiseerd. De sessie is voor iedereen die meer wil weten over hoe erfgoed sociale kwaliteit versterkt. Centraal in de sessie staat het Stinspark in Westenholte.

Erfgoed kan op een positieve manier bijdragen aan het welzijn van mensen en aan hun persoonlijke ontwikkeling, stelt de organisatie. “Door het erfgoed op de juiste wijze in te zetten en activiteiten te organiseren rond dat erfgoed ontstaat een sociale meerwaarde voor de gemeenschap. Bijvoorbeeld op het gebied van ontmoeting, welzijn of zorg.” Sprekers zijn Heidi Mensink, projectmanager bij Stimuland en Anda Counotte van Stichting Stinspark, van Voorst tot Verder.

Verbinding 

De passie van Mensink is het (door)ontwikkelen van sociaal maatschappelijk vastgoed en het ondersteunen van leefbaarheidsvraagstukken. Dat doet zij het liefst in goede samenwerking met anderen. Haar natuurlijke drijfveer is het streven naar verbinding en optimale samenhang om de gewenste resultaten te bereiken. Zij neemt de deelnemers op 9 september mee in het belang van sociale kwaliteit.

Stinspark

Counotte van Stichting Stinspark neemt de deelnemers mee naar Westenholte. Begin 2019 is Stichting Stinspark, van Voorst tot Verder opgericht met als doel het verbeelden van het kasteel van ridder Zweder van Voorst uit 1362 bij de nieuwe inrichting van het park. De opzet daarbij was tevens het versterken van de functie van het park als ontmoetings- en recreatieplaats van jong tot en met oud in de wijk met mogelijkheid om via de praktijk te leren over historie, natuur, milieu en gezondheid en bij te dragen aan duurzaamheid (via waterberging, vastleggen van CO2).

Voor het vernieuwen van het park werkt de Stichting Stinspark samen met de gemeente Zwolle, de provincie Overijssel en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Het project ontvangt een bijdrage van de Erfgoeddeal. De kennissessie is van 15.30 tot 17.00 uur. Aanmelden voor deze Teams bijeenkomst kan via erfgoedsterren@hetoversticht.nl onder vermelding van ‘Erfgoed Sterren, Kennissessie Sociale Kwaliteit’. Deelnemers ontvangen een link naar de bijeenkomst.

Afbeelding
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 12 uur geleden